Site icon Dijital Tekerlek

Xiaomi elektrikli araç iş birimini resmi olarak oluşturdu

Çinli teknoloji devi Xiaomi, otomotive pazarına girme konusunda ilk resmi adımı olan Xiaomi EV Company Limited’in kuruluşunu gerçekleştirdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Çinli teknoloji devinden yapılan resmi açıklama ile birlikte; şirketin kurucusu olan Lei Jun’un yasal temsilci olduğu ve EV markasının 1.5 milyar Dolar kayıtlı sermayeye sahip olduğu belirtildi. Bununla birlikte marka 2000’den fazla mülakat anket çalışması yürüttü. Bu çalışma sonucunda 10’dan fazla sektör meslektaş ve ortak ziyaret edildi. Buna ek olarak, şirket yakın zamanda Weibo aracılığıyla işe alım süreci dahi gerçekleştirdi. Bu sayede marka 20.000’den fazla özgeçmiş içeren başvuru aldı. Bu başvurular analiz edilecek totalde 300 adet çalışana sahip bir ekip oluşturuldu.

Ağustos ayı sonlarında Xiaomi, otonom sürüş teknolojisi şirketi Deepmotion Tech’i satın aldı. Bununla birlikte şirket, elektrikli araçları nasıl üreteceği veya mevcut bir otomobil üreticisi ile herhangi bir işbirliği yapıp yapmayacağı konusunda herhangi bir bilgiyi paylaşmadı.

Lei Jun ilk olarak EV alanına girme niyetinin yılın başlarında duyurmuştu. Bununla birlikte önümüzde on yıl içerisinde; bu girişim için 10 milyar Dolar harcamayı göze aldıklarını da özellikle belirtmişti.

Son olarak marka kendi markası altında elektrikli araçları üretmek adına; Great Wall fabrikalarının birisini kullanmak için görüşmelerde bulunduğuna dair söylentiler kamuoyunda yayıldı. Bazı kaynaklar ikili arasında bir anlaşmanın açıklanacağını öne sürse dahi; konuyla ilgili olarak herhangi bir gelişme yaşanmadı.

“2022 Mercedes-Benz EQB modelinin detayları belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version