Site icon Dijital Tekerlek

WRC Türkiye Rallisine Sayılı Günler Kaldı

WRC Türkiye Rallisine Sayılı Günler Kaldı 2

FIA’nın her yıl düzenlemekte olduğu Dünya Ralli Şampiyonasının 11. bölümü ve bizim için de en önemli olan yeri WRC Türkiye Rallisi için geri sayım başladı. TOSFED (Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu) tarafından organize edilen Türkiye Rallisi 12-15 Eylül tarihleri arasında en fazla Marmaris’te koşulmak üzere Muğla’da sevenleriyle buluşacak.

Tekerlekli Haberlerden Her Gün Haberdar Olun

Sebastien Ogier, Ott Tanak gibi dünyaca ünlü pilotların da arasında olduğu ralli, izleyenlere Muğla’nın eşsiz doğal güzellikleriyle beraber unutulmayacak zamanlar geçirtecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Valiliği, Marmaris Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, Marmaris Ticaret Odası ve Orman Genel Müdürlüğü katkılarıyla beraber Avis, Spor Toto, TURSAB, Grand Yazıcı Hotels Marmaris, Türk Telekom, GO İpragaz, Pilotcar, AutoMechanica, Socar, PowerApp, Turk Yatch, AutoClub, Ahu Hospital ve Faselis’in sponsorluğunda düzenlenecek ralli toplamda 988.50 kilometrelik parkurda 310 kilometre uzunluğunda olacak olan 17 özel etapta zorlu ancak bir o kadar da büyük bir rekabete ev sahipliği yapacak.

WRC Türkiye Rallisi

Ford, Hyundai gibi 4 büyük ve özel takımlar 12 Eylül Perşembe gününde Muğla Değirmenyanı’nda olacak olan shakedown etabında otomobillerinin son düzenlemelerini yapacak olan üreticiler sonrasında Türkiye Rallisi’ne başlamış olacaklar. 12 Eylül Perşembe gününün akşamı Marmaris Yat Limanı’nda başlayacak geleneksel start ve devamında geçtiğimiz 2018 yılında yaklaşık 50 bin izleyicinin nefeslerini tutmasına sebep olan şehir merkezinde düzenlenen iki kilometrelik seyirciye özel etap, 2019 yılında yeniden binlerce seyirciye büyük heyecan yaşatacak. Takımlar Cuma günü Muğla-İçmeler’deki zorlu 24.80 kilometre uzunluğundaki etapla organizasyona başlayarak devamında geçen yıla göre bazı değişiklikler yapılan ve toplam 38.15 kilometre ile Türkiye Ralli’sinin en uzun etabı olacak olan Çetibeli’ye geçecekler. Cuma gününün son etabı olan 16.57 kilometrelik Ula etabı geçirilerek ekipler servis park’a gelecek ve yapılan bakım, ikmaller sonunda öğleden sonra yapılan 3 özel ve önemli etabı tekrar ederek Asparan’da günü bitirecekler.

14 Eylül Cumartesi günü toplam altı zorlu etap yer alacak. 3. Gün, 33 kilometre uzunluğunda olan Yeşilbelde etabıyla başlayacak ve ardından 8.75 kilometre uzunluğundaki kısa Datça etabıyla ilerleyecek. Takımlar, Asparan’da olan servis alanına geri gelmeden önce Kızılan etabında rekabet edecekler. Bu yıl eklenen yeni özel etap Kızlan, özellikle etabın başındaki kilometre taşlarında yer alan Finlandiya Rallisi’nde olduğu gibi birbirini takip eden atlama noktaları ile ralli severlere unutulmaz anlar yaşatacak. Cumartesi günü öğleden sonra yapılan 3 özel etap tekrarlanacak. 15 Eylül Pazar günü yani son günde iki adet 7.22 kilometrelik Marmaris etabı koşulacak ve bunlardan ikinci etap, avantaj etabı (power stage) olacak. Yine aynı gün koşulacak olan 13.20 kilometrelik Çiçekli etabı ve 11.32 kilometrelik Gökçe etabı ile zorlu fakat bir o kadar önemli Türkiye Rallisi son bulacak.

Exit mobile version