Site icon Dijital Tekerlek

Wolff: Mercedes için 2020 Yılı Kolay Olmayacak

Wolff: Mercedes için 2020 Yılı Kolay Olmayacak 1

Mercedes takımının CEO’su Toto Wolff, 2020 sezonu için açıklamalarda bulundu. Diğer rakiplerini de değerlendiren Wolff, genel itibariyle herkes için çok zor bir sezon olacağını açıkladı.

Mercedes’in geçen yıl şampiyonluğa ulaşmasına rağmen sezonun ikinci yarısında hem Ferrari hem de Red Bull güçlü bir performans sergileyerek Mercedes’i zorlamıştı. Bu zorlayış gelecek yıla da sarkacağını ve hem Ferrari hem de Red Bull’un güçlü bir performans sergileyeceğini düşünüyoruz. Bahsetmiş olduğumuz 3 takımın haricinde McLaren de iyi şekilde gelişim kaydetmeye başardı ve 2020 sezonu için hazır bir takım ile çıkarlarsa daha etkili olabileceğini düşünüyoruz. Tüm bu takımların performanslarını da göz önünde bulundurursak gelecek yıl Mercedes için zorlu geçeceğini söyleyebiliriz.

Performanslar Birbirlerine Yaklaşmaya Başlıyor

Mercedes’in bir numarası Toto Wolf konuşmasının devamında ise şu şekilde konuştu; “ Her zaman kuralların aynı şekilde kalması halinde performansların birbirlerine yaklaşacağını savunduk. En azından zar atmak ve yeni bir şey tanıtmak yerine, bunu tercih etmek daha mantıklı çünkü aradaki farkların kapanma olasılığı daha yüksek. Gördüğümüz şey de tam olarak bu oldu. Bugün yarışlar kazanabilecek üç takım var ve muhtemelen her şeyi bir araya getirebilirlerse şampiyonluğu kazanabileceklerini söylemek adil olabilir. Ayrıca McLaren da var. Muhtemelen tüm takımlar arasında en büyük performans artışını yakaladılar. Bence mücadelede olacaklar. Tüm bunları göz önünde bulundurursak, çok daha zor bir sezon olacağını düşünüyorum. Gelecek yıl takım başına 10 veya 12 yarış galibiyet göreceğimizi düşünmüyorum. Ama zayıflıklarımızın üstesinden gelmek ve iyi performans sergilemek için her şeyi deneyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Wolff’un açıklamalarına bakılırsa tüm F1 takımları 2020 sezonu için ekstra hazırlandığını söyleyebiliriz. Gelecek sezonda bizlerin neler bekleyeceğini an ve an takipte olacağız.

Exit mobile version