Site icon Dijital Tekerlek

Williamslar’da Sorunlar Bitmiyor!

Williamslar'da Sorunlar Bitmiyor! 1

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın son yarışı, 21 yarış olan Abu Dhabi GP’si bazı pilotlar için çok özel geçecek.

Nico Hülkenberg ve Robert Kubica’nın Formula 1’deki son yarışları olacak. Uzun yıllardır Renault Sport F1 ve Williams Racing’te yarışan pilotlar içinPazar günü zorlu ve üzücü anlar yaşatacak.

Formula 1’de maddi açıdan zor zamanlar geçiren  Williams F1 takımı, genç pilot George Russell’ın Formula 1 otomobilini kullanmasını engelleyecek bir sorun olduğunu açıkladı. Bunun sonucunda Williams takımı, takıma yeni gelecek olan Sergey Sirotkin’e şans vermek istiyor. Yedek pilot Nicholas Latifi de Williams için bir seçenek ancak tecrübesiz pilotun süper lisansında bir sorun olduğu anlaşıldı. Zaten zorlu günler geçiren Williams’ın F1 takımı bu haftasonu için F2’ye odaklandı.

Mercedes’in yedek pilotu ve 2020 sezonunda Renault F1 takımının koltuğuna oturacak olan genç pilot Esteban Ocon, Williamslar’ın eksiğini tamamlamak için müsait bir sürede F1 aracına oturdu. Ancak Ocon’un boyu Williams F1 aracına kıyasla çok daha uzun olduğu için genç pilot rahat edemedi. Esteban Ocon seçeneği de Williams F1 takımı için elenmiş oldu.

Formula 1 2020 sezonunda Williams’ta yarışacak F2 pilotu Sergey Sirotkin, Abu Dhabi GP’si öncesi yüksek ihtimalle Williams F1 aracının koltuğuna oturacak. Bu durum takım patronu Claire Williams’a sorulduğunda ise kendisi bu durum hakkında doğrulama veya yalanlama yapmadı. 

Exit mobile version