Site icon Dijital Tekerlek

W221 Mercedes-Benz S320 performansı göz dolduruyor

W221 kasa koduna sahip olan Mercedes-Benz S320 halen performansı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kaliteli bir şarap edasıyla her sene değerlenen Mercedes-Benz S320 CDI modelinin performansı halen oldukça iyi durumda. Mercedes-Benz markasının 15 yıl önceki amiral gemisi olan modelin; sahip olduğu performansı yıllar boyunca korumasını tesadüf olduğunu söyleyemeyiz.

W221 Mercedes-Benz S320 CDI teknik özellikleri

Model motor tarafında 3.0 litrelik V6 dizel bir motora sahip. Bu sayede model 232 beygir güce, 540 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 8.45 saniye. Ayrıca modelde çıkış yaptığı 2006 yılına nazaran oldukça başarılı olan GPS tabalı Dragy performans ölçer de mevcut. Modelin fabrika tarafından belirtilen ağırlığı 2.025 kilogram. Belirtmek gerek ki modelin 100-200 km/s hızlanma süresi ise 26.17 saniye.

190.000 kilometrede olan Mercedes-Benz S320 CDI modeli meşhur Almanya otobanlarında da performansını göstermekte. Model kendisinden beklenen lüks ile birlikte, performans konusunda da oldukça başarılı.

Sonuç olarak model günümüz teknolojisine elbette sahip değil fakat birçok giriş seviyesi otomobillerde olmayan özelliklere de sahip. Modelin eski olması satın alırken cesur olmanızı gerektiriyor. Çünkü bu tarz eski araçlarda potansiyel elektrik tertibatı tarafında sorun yaşama ihtimaliniz mevcut. Bahsettiğimiz bu potansiyel elektrik problemleri yüzünden model değeri konusunda olumsuz etkilenmekte. Son olarak model halen uzun yol konusunda oldukça başarılı görünmekte.

Mercedes-Benz S serisinin tarihteki gelişimine buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version