Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4 Avrupa’da satışa çıktı!

Volkswagen ID.4 Avrupa'da satışa çıktı! 16

Volkswagen ID.4 SUV resmi olarak ingiltere başlangıç fiyatı £37.800, türk lirası ile 380 bin TL civarı bir fiyat ile  satışa sunuldu. İlk otomobiller Mart ayında satışa tamamen sunulmuş olacak. Şu anda First Edition için, 489km bir menzil için 77kWh bataryaya sahip olduğu ve maksimum 125kW oranında şarj edebilir olduğunu biliyoruz. Bu da demek oluyor ki, VW ID.4 30 yarım saat içerisinde 321 km yol kat edecek enerjiyi alabiliyor.

Volkswagen ID.4 teknik özellikleri ve rakipleri

Tasarımı ile dikkat çeken Alman SUV’nin 0-100 hızı  8.5 saniye ve maksimum hız değeri ise arkada bulunun e-motoru ile 160 km/h olarak değerlendiriliyor. Verilerden ve donanımlardan yola çıkarak, VW ID.3 hb modelinin SUV standartlarına kavuşmuş hali diyebiliriz. Ayrıca bir diğer perspektiften bakarsak, bu verilerle hatchback standartlarından biraz daha büyüklüğe sahip VW ID4, Skoda Enyaq ve Tesla Model Y ile de rekabet içerisinde.

Volkswagen ID.4 1st Edition’da standart donanım olarak , 20 inç alaşım jantlar, LED farlar, arka gizlilik camı ve bir geri görüş kamerası bulunuyor ki bir nevi VW T-Roc ile aynı standart donanımlara sahip diyebiliriz.  Kabinde ayrıca ısıtmalı bir direksiyon simidi, 30 farklı renk seçeneği ile ambiyans aydınlatma sistemi, 10 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ve ArtVelours döşemeli çift ısıtmalı ön koltuk bulunuyor. Volkswagen’in elektriksel mimarisi teknik olarak ID.3 ile aynı temele dayanıyor, 201 beygir ve 310 Nm tork ile arkaya monte edilmiş elektrik motorunu paylaşıyor.

Volkswagen, crossover’a farklı bir bagaj kapağı ve arka ışık çubuğunun yanı sıra tekerlek yuvası kaplaması ve daha çıkıntılı bir arka cam gibi birkaç SUV dokunuşu ile ID.4’e daha kutu şeklinde bir SUV vücudu vermeye yardımcı oldu.

Volkswagen ID.4 Türkiye’ye gelecek mi?

Ülkemizde VW grubunun satış verilerini ve ne kadar tutulduğunu göz önünde bulundurursak, Türkiye’de yaygın olmayan elektrikli araçlar artık dizel devrini kapatmada daha da etkili olabilir ki artık birçok otomobil üreticisi (Mercedes-Benz, BMW) dizel motor üretimini bitirdi.

Vw yeni modeliyle elektrikli model satışlarında en az 2 kat artış bekliyor ve Tesla’nın beklenen küresel satış rakamlarına da aynı şekilde ulaşabilmeyi vaat ediyor. VW üst düzey yönetici Diess, Tesla’nın son birkaç yıldaki büyümesine açıkça hayran kaldığını ve diğer yöneticilerine, yazılım becerisinden üretim verimliliğine kadar her konuda Model 3 üreticisine karşı önlem almaları gerektiğini söyledi. VW ID.4, Audi Q4 E-tron ve Skoda Enyaq gibi yeni modellerin, Alman grubunun VW ID.3, Audi e-tron ve Porsche Taycan’ın momentumunu geliştirmesine yardımcı olması bekleniyor.

2021 Volkswagen Tiguan eHybrid satışa hazır! İşte özellikleri ve fiyatı

Exit mobile version