Site icon Dijital Tekerlek

Volvo XC40 Recharge, ilk kablosuz güncellemesini aldı

Volvo XC40 Recharge, ilk kablosuz güncellemesini aldı 2

Volvo tarafı özellikle Tesla tarafının çok güçlü olduğu kablosuz güncelleme konusundaki adımıyla bizlerle. Volvo XC40 Recharge ilk kablosuz güncellemesinj almakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Otomobil üreticisi, saf elektrikli modeli olan XC40 P8 Recharge için ilk kablosuz güncellemeyi yayınlamakta. Bahsettiğimiz yazılım güncellemesi ile birlikte elektrikli SUV modelinin sürüş menzilin de ve şarj süresinde iyileştirmeler mevcut. Ayrıca güncelleme ile birlikte pil paketindeki her bir hücrenin yönetilme şekli değişmekte.

Volvo XC40 Recharge güncellemesi için resmi rakamlar mevcut mu?

Marka tarafından herhangi bir resmi rakam gelmemesine karşılık modelin maksimum sürüş menzilinin arttığı bilinmekte. Her halükarda beklentiler sürüş menzili tarafında birkaç kilometrelik gelişme olacağı yönünde.

Hatırlatmak gerekir ki araçta önceden menzil tarafında 413 kilometre menzil mevcut idi. Bu güncelleme ile beraber menzilin 418 kilometrenin ötesine geçmesi beklenmekte.

Ayrıca aynı yazılım güncellemesi ile birlikte; şarjı kabul etme hızını da arttırarak elektrikli XC40 modelinin şarj süreleri de iyileşmekte. Fakat Volvo henüz alanlarda yer alan iyileştirmeler için herhangi bir resmi rakam yayınlamış değil. Ancak güncellemeden önce model 150 kW DC hızlı şarj ile 40 dakikada yüzde 80 düzeylerine ulaşabilmekteydi.

Marka sunduğu yazılım güncellemesi ile; Bluetooth bağlantısı, 360 derecelik kamera ve klima kontrolleri gibi belirli teknoloji özelliklerini de iyileştirmekte. Ayrıca güncelleme Google’ın Android Auto işletim sisteminin en son sürümünü otomobilin bilgi-eğlence sistemine yüklemekte.

Baş teknoloji sorumlusu Henrik Green; “Kablosuz güncellemelerin faydaları ortada,” dedi. “Dün arabanızla ilgili en son güncellemeleri almak için hala atölyeye gitmeniz gerekiyordu. Bugün sadece Tamam’a tıklarsınız ve elektrikli Volvo’nuz gerisini halleder. Daha kolay olamazdı.”

” Volvo elektrikli araç satış raporunu yayınladı! ” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version