Site icon Dijital Tekerlek

Volvo ve Northvolt Ar-Ge merkezi kuracak

Volvo ve İsveçli EV pil üreticisi Northvolt işbirliği ile 2022’de Göteborg’da yeni bir pil araştırma ve geliştirme merkezi kurulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yaklaşık 2.5 milyar sterlinlik bir yatırım ile kurulacak olan merkezin konumu her iki markanın da kolayca çalışabilmesi ve araştırma atılımlarının hızlıca üretime alınabilmesine olanak sağlayabilmek adına konum olarak Göteborg olarak tercih ediliyor. Bununla birlikte Volvo ve Northvolt tarafının yeni tesisi ile; otomobil üreticisinin yeni nesil elektrikli otomobillerinin temelleri atılacak. Yeni Ar-Ge merkezinin nihai amacı ise; “kullanıcılara daha fazla menzil ve daha hızlı şarj süreleri sunabilen yeni hücreler üretmek” olarak planlanıyor.

Bu işbirliği ile Volvo, uçtan uca pil üretim şemasını da nasıl kuracağını öğrenmeyi hedefliyor. Bunun sonucunda da harici danışman maliyetlerini ortadan kaldırarak; üreticiye maddi anlamda katkısı da söz konusu. Ayrıca Volvo tarafı tedarik zincirini geliştirip, üretim sürecinin tüm sorumluluğunu da üstleneceği için; yeni dahili akü üretim planının, özellikle otomobillerinin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olacağını da düşünüyor.

Hedeflenen büyük ölçekli üretim, 2026 yılında başlayacak ve bölge için 3.000 kişilik bir istihdam oluşturacak. Bununla birlikte bu iş gücüyle yılda yaklaşık 500.000 elektrikli araba için yeterli pil tedarik edilebilecek.

Volvo yeni ortaklığın; 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli bir üretici olma yolunda oldukça önemli bir adım olduğunu söylüyor. Bununla birlikte marka, satışlarının yüzde 50’sinin on yılın ortasına kadar elektrikli otomobillerden oluşmasını planlıyor.

Son olarak Volvo CEO’su Hakan Samuelsson konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Northvolt ile ortaklığımız, gelecek nesil saf elektrikli Volvo’lar için yüksek kaliteli, sürdürülebilir şekilde üretilen pillerin tedarikini güvence altına alıyor. Tamamen elektrikli bir otomobil şirketine dönüşümdeki temel yetkinliklerimizi ve konumumuzu güçlendirecek .”

“Fiat Panda M-Sport ile ralliye hazır”

Exit mobile version