Site icon Dijital Tekerlek

Volvo ve Northvolt 2026 yılına kadar Avrupa gigafabrikasını inşa edecek

Volvo ve Northvolt 2026 yılına kadar Avrupa gigafabrikasını inşa edecek 5

Volvo, 2026 yılına kadar Avrupa’da bir EV pil fabrikası inşa etmek amacıyla İsveçli akü firması Northvolt ile 50:50 oranında ortak girişime hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yakın gelecekte tamamen elektrikli olmayı hedefleyen Volvo; ilerleyen yıllarda kullanacağı güç ünitelerini gelecek nesil saf elektrikli Volvo ve Polestar otomobillerinde kullanacak.

Volvo 2024 yılından itibaren Northvolt tarafının Skelleftea tesisinden yılda 15 GWh pil tedarik etmeyi planlıyor. Bununla birlikte marka yeni özel olan “gigafactory” isimli tesisi 50 GWh değerinde yıllık üretim hedefi ile kurmayı planlıyor.

Volvo tarafı önümüzdeki beş yıl içerisinde küresel satışlarının %50’sinin tamamen elektrikli modellerden oluşmasını hedefliyor. Ayrıca marka 2030 yılından itibaren yanmalı motorları kullanmayı da tamamen bırakacak. Marka Northvolt’un “sürdürülebilir pil üretimi” yöntemlerinin EV üretimini arttıracağını düşünüyor.

Fabrikanın henüz yerine tam olarak karar verilmiş değil. Tamamen yenilenebilir enerji ile çalışacak olan fabrikanın 3000 kişiye de istihdam sağlaması bekleniyor.

Volvo, Northvolt tarafının çalıştığı üçüncü otomobil firması olacak. Bununla birlikte firma 2019 yılında Volkswagen, 2020 yılında ise BMW tarafı ile ortak yatırım ve anlaşmalar imzalamıştı.

Son olarak Volvo tarafının EV stratejisi ve pil üretim planları hakkında daha fazla bilgiye; 30 Haziran’daki “Volvo Cars Tech Moment” etkinliği ile ulaşabileceğiz.

“2021 Formula 1 Fransa Grand Prix’sinde gülen taraf Max Verstappen oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version