Site icon Dijital Tekerlek

Volvo, tüm otomobillerinde deri kullanımını bırakıyor

Volvo, çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla otomobillerinde deri kullanımına son verme kararı aldı.

Volvo, yeni, tamamen elektrikli C40 Recharge crossover modelinde deri döşeme seçeneğinden kaçındı ve Yeni C40 Recharge, deri döşeme seçeneği olmadan sunulan ilk Volvo olacak. Şirket, gelecekte üreteceği tüm elektrikli araçlar için bunu yapmayı planlıyor.

Volvo, deri döşeme kullanımını bırakıyor

İsveç merkezli otomobil üreticisi, 2030 yılından itibaren yalnızca derisiz iç mekana sahip elektrikli otomobiller sunacak. Volvo, artan sera gazı emisyonları ve artan ormansızlaşmadan alıntı yaparak, deri üretiminin gezegen üzerindeki olumsuz etkileriyle ilgili artan endişelerini dile getiriyor.

Volvo, elektrikli otomobillerinin iç mekanlarını kaplamak için deri yerine şarap endüstrisinden geri kazanılmış mantar, sürdürülebilir şekilde kesilen ormanlardan elde edilen biyo malzeme ve markanın plastik şişelerden yaptığı yeni bir tekstil olan Nordico gibi çeşitli sürdürülebilir malzemeler kullanacak.

Volvo ayrıca elektrikli otomobillerinde yün karışımı döşemeler sunmaya devam edecek – ancak koyunların refahını sağlamak için yünü yalnızca sertifikalı sorumlu tedarikçilerden tedarik edecek.

Yeni geri dönüştürülebilir iç mekanlar, Volvo’nun 2040 yılına kadar dairesel bir üretim modelini benimseme konusundaki nihai hedefinde de rol oynayacak. Bu, markanın araçlarındaki tüm malzemelerin geri dönüştürülebilir olacağı anlamına geliyor. Yakın vadede, markanın malzemelerinin dörtte birinin geri dönüştürülmüş ve biyo-bazlı seçeneklerden oluşmasını hedeflediği anlamına geliyor.

Volvo’nun sürdürülebilirlik direktörü Stuart Templar şunları söyledi: “İlerici bir otomobil üreticisi olmak, sadece CO2 emisyonlarını değil, sürdürülebilirliğin tüm alanlarını ele almamız gerektiği anlamına geliyor. Sorumlu tedarik, hayvan refahına saygı da dahil olmak üzere bu işin önemli bir parçasıdır. Saf elektrikli otomobillerimizde deri kullanılmaması, bu sorunu çözmek için iyi bir sonraki adımdır. Hayvan refahını destekleyen ürünleri ve malzemeleri bulmak zor olacak ancak bu, bu önemli sorunu önlemek için bir neden değil. Bu, almaya değer bir yolculuk. Gerçekten ilerici ve sürdürülebilir bir zihniyete sahip olmak, kendimize zor sorular sormamız ve aktif olarak cevaplar bulmaya çalışmamız gerektiği anlamına gelir.

“Opel Mokka-e, 2022’nin ilk yarısında Türkiye’de olacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version