Site icon Dijital Tekerlek

Volvo tarafında bayrak değişimi

Volvo CEO’su Håkan Samuelsson, yaklaşık on yılın ardından Mart ayında görevinden ayrılıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ekim 2012’den bu yana İsveçli otomobil üreticisi tarafında CEO pozisyonunda yer alan Håkan Samuelsson’un sözleşmesi 2022 yılında sonra eriyor. Bununla birlikte Samuelsson 21 Mart tarihinde görevinden ayrılacak.

Sözleşmesinin bitimi ile şirketten ayrılması beklenen Samuelsson’un ardından açılan pozisyona Jim Rowan geliyor. Rowan halihazırda Ember Technologies tarafının patronu konumunda. Ayrıca bu rolünden önce teknoloji devi Dyson tarafında CEO pozisyonunda görev yapmıştı. Daha öncesinde ise Rowan’ı Blackberry’in baş işletme görevlisi rolünde olduğunu hatırlayabiliriz.

Volvo tarafında açıklamalar

Rowan, “Şirket için böylesine heyecan verici bir zamanda ve hem endüstri hem de tüketiciler için böylesine dönüşümsel bir zamanda bu şirkete katıldığım için çok mutluyum” dedi. “Volvo Cars’ın yenilikçilik, güvenlik ve kalite konusundaki güçlü sicili, birinci sınıf yetenek ve ilham verici sürdürülebilirlik ve teknoloji yetenekleriyle birleştiğinde, onu önümüzdeki yol için sürücü koltuğuna oturtuyor.”

Samuelsson, “Jim’i Volvo Cars’ın büyük yolculuğuna devam etme yolundaki yeni rolüne davet etmekten memnuniyet duyuyorum,” dedi. “Ayrıca, Volvo’yu yalnızca en hızlı büyüyen ve en güvenilir premium otomotiv markalarından biri yapmakla kalmayıp, her zaman yenilikçi ve Amaçla ilerliyoruz. Gelecek heyecan verici yıllar için en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Son olarak Volvo başkanı ve ana şirket Geely Holding Group’un kurucusu Li Shufu ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu fırsatı, Volvo Cars’ta son on yılda gösterdiği bağlılık ve kararlılığı için Håkan Samuelsson’a içtenlikle teşekkür etmek istiyorum.

“Håkan, yönetim ekibiyle birlikte yenilenmiş ve güçlü bir ürün hattı yarattı, Volvo’yu gelecek için iyi bir konuma sahip premium bir marka olarak yeniden kurdu ve Volvo Cars’ın başarılı bir şekilde listelenmesini sağladı.”

“TOYOTA GAZOO Racing 2022 Dakar Rallisi’nde boy gösterecek” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version