Site icon Dijital Tekerlek

Volvo tarafı Android desteğine onayı verdi

Volvo tarafı Android desteğine onayı verdi 6

Volvo tarafı bir süredir gündeminde olan konular ile birlikte; XC60, S90 ve V90 modellerine Android desteği ile sahip olunabilir. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka 2017 yılında otomobiller için özel geliştirilen Android işletim sistemine sahip olan bir bilgi-eğlence sistemi için Google ile ortaklığı kurmuştu. Bu ortaklık meyvesini ilk olarak Ekim 2019 yılında XC40 Recharge elektrikli modelinde vermekte idi. Bunun ardından ortaklık ile birlikte markalar geliştirilen yeni teknolojilerinin portföy güncellemesi olarak 2022 yılından başlayarak XC90, S90 ve V90 Cross Country modellerinde yer edinebilmesi planlanmakta.

Volvo tarafı için ne anlam ifade ediyor ?

Marka tarafında yer alan XC40 Recharge modelinde de olduğu gibi; Android bilgi-eğlence sistemi benimsenmesi büyük artıları beraberinde getirecek. Örneğin Google uygulamaları ve hizmetlerinin araç içersinde daha stabil kullanılabilmesi hedeflenmekte. Ayrıca araç içerisinde gerçekleşecek olan teknolojik entegrasyonun da iyileşmesi sağlanması planlanmakta. Elbette Volvo son zamanlarda kullanıcıların oldukça sevdiği eller serbest etkileşimlere oldukça önem vermekte. Bu sayede kullanıcılarına Dijital Hizmetler paketini de sunmakta. Bu paket sayesinde Google uygulamalarına ve hizmetlerine, Volvo On Call uygulamasına, kablosuz şarj cihazına ve hizmetlerin çalıştırmak için istenen verilere izni sağlamakta.

Kısacası bu paket ile Google Asistanı aracınızda kullanma şansını düşünebilirsiniz.

Volvo tarafı 2022 model serisi araçların henüz net tarihi vermedi fakat Volvo XC60 modelinin Mayıs Ayı sonunda üretime girmesi planlanmakta.

Exit mobile version