Site icon Dijital Tekerlek

Volvo Recharge modelleri daha fazla güce ve menzile ulaşıyor

Volvo Belçika, Volvo Recharge modellerinin menzil ve güç tarafında daha iyi bir hale geldiğini kamuoyuna duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

S60, V60, XC60, XC90 ve V90 plug-in hibrit modellerini kapsayan geliştirmeler ile birlikte; modeller bulundukları segmentte rekabeti arttırmayı planlıyor.

Volvo Recharge geliştirmeler

İlk olarak batarya tarafında 11.6kWh değerinde olan pil paketlerini, 18.8kWh çıkaran bir hücre katmanı eklendi. Bununla birlikte markanın S90 modeli WLTP testlerine göre 90 kilometrelik bir menzile sahip. Fakat teknik özellikler tarafında; XC60 modeli 32 kilometre, XC90 modeli ise 30 kilometre menzil sunduğu belirtiliyor. Ayrıca modellerin değişecek olan pil paketleri ile birlikte bu menzil değerlerinin 90 kilometreye yükseleceği belirtiliyor.

Recharge donanımlarında arka aksa güç veren 87 beygirlik motorun gücü aldığı geliştirmeler ile birlikte; 145 beygire yükseliyor. Bununla birlikte T6 Recharge güç aktarma sistemi 360 birleşik beygir gücü üretebilecek. T8 Recharge güç aktarma sistemi birleşik olarak 520 beygir güç üretebilecek. Yani T6 Recharge 10 beygirlik, T8 Recharge ise 65 beygirlik bir iyileştirme alacak.

Son olarak sürücüler geliştirilen sistem ile birlikte; sadece gaz pedalı aracılığıyla her şeyi kontrol edebilecek. Bu özellik ilk etapta Volvo XC60 Recharge, S90 Recharge ve V90 Recharge ile sunulacak.

“Borusan Otomotiv, 2. Elektrikli ve Hibrit Araçlar Sürüş Haftası’na hazırlanıyor” başlıklı yazımızın detaylarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version