Site icon Dijital Tekerlek

Volvo, Otonom Araçlar Grubunu Kurdu! 👏🏻

Volvo Otonom Araçlar

Volvo, insanlar tarafından lüks ve güvenli araçlarıyla bilinse de otonom faaliyetlerini uzun zamandır sürdürerek farklı faaliyetler sürdürüyor. Volvo otonom lojistik alanında da kendinden söz ettirmek istiyor. Yeni iş grubu faaliyetleri “Volvo Autonomous Solutions” adı altında yürütülecek.

Volvo, yeni iş grubu ile taşımacılığın yoğunluklu olduğu sanayi bölgelerindeki lojistik taşımacılığa odaklanmış durumda. Yoğun sanayi bölgelerini kapsayan taşıma güzergahlarında otonom sürüş testleri yapabilmek için İsveç Göteborg’ta bulunan limanda bu otonom projesini sürdürme planları yapıyor.

Volvo Group, bu atılımı ile geleceğin teknoloji olan otonom sistemleri kendi bünyesinde geliştirmek istiyor. Otonom teknolojilerin son zamanlarda çok fazla ilgi gördüğünün farkında ve bu yeni iş grubu ile otonom taşımacılık sürecini geliştirmek, çözümlemek ve ticari işlemlerini tamamlamak amacını güdüyor.

Dijital Tekerlek | Twitter

Volvo CEO’su Martin Lundstedt verdiği röportajda müşterilerin taleplerinin gittikçe arttığından bahsetti. Otonom teknolojilerin büyümesinin en büyük sebebi müşterilerin direk olarak istekleriyle şekillendiğini ekledi.

İlerleyen süreçte otonom sürüş teknolojileri konusunda daha somut örnekler ile karşımıza çıkacağı görünen Volvo 2020 yılından sonra otonom ticaretini hızlandıracağını gösteriyor.

Görsel Kaynak

Exit mobile version