Site icon Dijital Tekerlek

Volvo, Mercedes ve Geely yakınlaşıyor, Renault ortaklığı tehlikede

Volvo, Mercedes ve Geely yakınlaşıyor, Renault ortaklığı tehlikede 1

Volvo, Mercedes ve Geely arasında gerçekleşeceği konuşulan üçgen ile beraber ortalık ciddi anlamda karışabilir. Son yıllarda Daimler grubu hissedarları arasındaki yüksek sıralarda Uzak Doğu menşeili isimler ön plana çıkmakta ve bu durum Mercedes gibi Daimler’e yakın ve hatta kardeş olan bir firma için de etkisini gösteriyor.

Önceki hafta bu hissedarlardan değeri karşılığı hisselerin geri alınması hakkında bazı girişimler olsa da pek yolunda gittiği söylenemez. Mercedes-Daimler’in bu konu hakkında yol kat edememesinin en büyük sebebi Çin merkezli grupların büyük bir fayda elde etmiş halde olması.

Konuya Mercedes cephesinden baktığımızda ise Renault ile beraber kazanç amaçlı projelerin devam ettiğini görüyoruz. Mercedes her ne kadar önemli bir kazanım beklentisinde olsa da son gelişmeler ile beraber bu ortaklığın tehlikede olabileceği öngörülüyor.

Manager Magazin isimli Alman merkezli dergiden paylaşılan haber detaylarına göre denkleme, Mercedes firması için yakın sayılabilecek, Daimler firmasının %10’luk pay sahibi Geely hikayedeki baş kahramanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İlerleyen zamanlar için motor paylaşımı olacağı yönünde detaylar veren Alman dergisi, bir diğer kahramanın ise Volvo olduğunu aktarıyor. Bilindiği üzere Volvo ve Geely arasında maddi olarak olumlu yönde giden bir ilişki de mevcut.

Manager Magazin’de bulunan az detaylarda içerisinde önemli bir bilgi de mevcut. Taraflar arasında daha şimdiden bir buluşmanın gerçekleştiği iddia ediliyor ve durum böyle ise işin ciddiyeti ortada. Daimler-Mercedes’e yönelik olarak Geely ve Volvo’nun beraber geliştireceği ünitelerin en büyük yardımı ise elektrik ve hibrit üniteler etrafında şekillenecek.

Son yıllarda üretim ve tüketimin bu denli küreselleşmesi ile beraber finansal çıkarlar açısından üreticiler arasındaki bir partnerlik oldukça olağan durum olarak varsayılıyor. Elektrikli ve hibrit teknolojisi için oldukça önemli oranda vakit harcayan Volvo’nun Mercedes’e katabileceği şeyler hiç de göz ardı edilmeyecek cinsten.

Exit mobile version