Site icon Dijital Tekerlek

Volvo logosunu “Minimalist” bir hale getiriyor!

Volvo logosunu "Minimalist" bir hale getiriyor! 3

Çelik gibi otomobillerin yıllardır değişmeyen logosu “Minimalist” bir hale geliyor. Volvo markasının yeni logosuna gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volvo denildiği vakit akıllara; sağlam, güçlü ve ihtiyaca yönelik otomobiller üreten bir otomobil üreticisi geliyor. Bununla birlikte markanın uzun süredir değişmeyen logosu akıllara adeta kazınmış vaziyette. Otomobil sektöründe firmalar, otomobillerine yerleştirdikleri logolar ile tanınabiliyorlar. Bu nedenle logolar otomobil üreticileri için oldukça bir çok açıdan önemli bir yere sahip.

Volvo tarafı bu haftanın başlarında yeni logosunu sessiz bir şekilde kamuoyuna duyurdu. Elbette bu logo değişimi ile tüm dikkatler yeni logo ile düzenlenen sosyal medya hesaplarına dikildi. Marka yeni logosuna kavuşması ile tüm sosyal medya platformlarında da yeni bir görünüme kavuştu.

Yeni “Minimalist” logo tasarımları otomobil sektöründe; 2019’da Volkswagen tarafının öncülüğünde başladı. Ardından MINI, Audi, Nissan ve Toyota gibi diğer üreticilerde yeni logolarını kamuoyuna duyurdu. Bununla birlikte bu değişim zincirine, Volvo tarafı da katılmış oldu.

Markanın yeni logosuna baktığımız vakit; daha ince bir genel görünüm, daire ve ok detayı bizler bekliyor. Bununla birlikte yeni logonun basında ve kurumsal içeriklerde hemen kullanılması bekleniyor. Fakat direkt olarak yeni otomobillere ne zaman ekleneceği henüz bilinmiyor.

Son olarak yeni logo markanın 97 yıllık tarihinde Volvo’nun yedinci logosu. Marka onlarca sene mavi ve gümüş temasına bağlı kalan logoları kullandı. Fakat değişen logonun eski logoları halen oldukça iyi bir şekilde anımsattığını belirtmek gerek.

“Yerli otomobil TOGG için fiyat skalası belli oldu!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version