Site icon Dijital Tekerlek

Volvo halen en güvenli arabaları üretiyor

Volvo halen en güvenli arabaları üretiyor 4

Volvo denince akla ilk olarak elbette güvenlik gelmekte. Markanın son zamanlarda aldığı güvenlik konulu ödüller ile ilgili detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Herkesin bildiği IIHS; Birleşik Devletlerinde bulunan çarpışma testi kuruluşları arasında oldukça başarılı bir yere sahip. Bu yüzden bir çok firma için araçların güvenliği tarafı onların görüşüne adeta ihtiyaç duymakta. Ayrıca belirtmek gerekir ki; ajans önemli ön sürücü ve yolcunun oturma pozisyonlarına göre güvenlik testleri gerçekleştirmekte.

Markalar araçlarının güvenliği söz konusu olduğu vakit tüm kısımlarının incelenmesine ihtiyaç duymakta. Bu kısımda da elbette bu işte başarılı olan ajanslara başvurulmakta.

Ajans sürücü yardımları, farlar, çocuk koltuğu ankrajına kadar birçok detayın güvenliğini kontrol edebilmekte.

Güvenlik konusunda Amerikan yapımı araçlar geçmişte pek iyi sonuçlara sahip değildi. Fakat ajanslardan aldıkları geri dönüşler sayesinde kendilerini oldukça geliştirmekteler. Fakat halen doğal olarak bir İsveçli üretici seviyesine gelebilmiş değiller.

Güvenlik tarafının en popüler ismi olan Volvo tarafına baktığımızda; marka bu ayın en prestijli ödüllerinden dokuzunu almış durumda.

Elbette emniyet kemerini icat eden marka için; bu ödüller sürpriz değil fakat bu ödüller ile çalışmalarının karşılığını gördükleri kesin. Bununla birlikte Volvo tarafının ürün yelpazesine göz attığımız vakit halen dikkatleri güvenlik tarafı çekmekte.

Örneğin yaya ve bisikletli çarpışma önleme sistemleri gibi bir çok standart güvenlik özellikleri güvenlik gelenekleri ile geliştirilmesine devam edilmekte.

Volvo Car USA Başkanı ve CEO’su Anders Gustafsson konu ile alakalı olarak; “Güvenlik, 1927’den beri işimizin temelini oluşturuyor ve prestijli üçüncü taraf kuruluşlar bunu fark ettiğinde her zaman takdir ediyoruz” cümlelerini kullanmakta

Markanın güvenlik konusunda nihai hedefi ise tüm araçlara konulan hız sınırı koyma kararı ile birlikte yeni bir Volvo marka araç içerisinde kimsenin ölmemesi veya ciddi yaralanmaya maruz kalmaması.

Peki bahsettiğimiz ödülleri hangi Volvo modelleri kazandı?

IIHS Top Safety Pick + ödülünü kazanan Volvo modelleri şu şekilde; Volvo S60, V60, XC60 ve XC90 modellerinin standart ve Recharge modelleri. Ayrıca belirtmek gerekir ki Japon arabaları da bu testlerde performansları ile dikkatleri toplamayı başardı.

Özellikle Mazda tarafı modellerinin güvenliği konusunda aldıkları başarılı notlar ile Japon otomobil üreticileri arasında dikkatleri çekmekte.

Günümüze baktığımız vakit popülerliği ile birlikte tercih sayıları her geçen gün artan otonom sürüş teknolojisine sahip modeller ile birlikte otonom sürüş teknolojisi güvenlik gibi apayrı bir başlık olacak. Elbette bu başlıkta bir lider arayacak. Zaten halihazırda da markalar bu liderlik için ellerinden gelen herşeyi ortaya koymaktalar.

Belki de Volvo tarafının zamanında güvenlik konusunda takındığı yenilikçilik tutumuna sahip olan markalar bu başlığın lideri olma konusunda adaylıklarını güçlendirebilirler. Zaten hali hazırda bir çok dev otomobil üreticisi, dev teknoloji şirketleri ile işbirlikleri için görüşmeler içerisindeler.

“Volvo XC40 Recharge, ilk kablosuz güncellemesini aldı”

Exit mobile version