Site icon Dijital Tekerlek

Volvo, 2030 yılına kadar 1000 kilometre menzil hedefliyor

Volvo, 2030 yılına kadar 1000 kilometre menzil hedefliyor 8

Volvo, yeni nesil modelleri için yoğun lityum iyon pil paketleri geliştirmek adına; İsveçli pil üreticisi Northvolt ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Gelişmelerin bir sonraki XC90 modelinin piyasaya sürülmesiyle tanıtılması beklenen; “ikinci nesil” elektrikli otomobiller olarak adlandırdığı modellerde sunulması planlanıyor. Bununla birlikte modeller, çift yönlü şarj edebilen tamamen elektrikli bir platform üzerine inşa edilecek. Ayrıca bu platform ile birlikte model, sahiplerinin elektriği şebekeye geri sunmasına olanak sağlanacak.

Volvo yeni pil teknolojisi ile neleri değiştiriyor?

2020’lerin ortalarında şirket, daha iyi şasi sağlamlığı ve ağırlığı için bir yapı görevi gören pil paketleri araçların tabanına tam entegrasyonu ile inşa edilecek olan “üçüncü nesil” elektrikli araçlarının piyasaya sürülmesi planlıyor. Bununla birlikte modellerin verimlilik ve tasarruf tarafında oldukça iddialı olması bekleniyor. Ayrıca gelişen şarj teknolojisi ve pil termal yönetimi sayesinde modellerin şarj sürelerinin de yarıya inmesi bekleniyor.

Örnek vermek gerekirse; Polestar 2 modeli maksimum 150kW hızında şarj ile yüzde 80 şarj seviyesine; 40 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyor. Markanın bu tarafta hedefi; dört sene sonrasında bu sürenin 20 dakikaya düşmesi şeklinde.

Volvo ve Northvolt ortaklığı uzun vadeli hedeflere sahip. Bununla birlikte otomobil üreticisinin on yılın sonuna kadar pil hücreleri için enerji yoğunluğunda yüzde 50 oranında bir iyileştirme hedefliyor. Bu hedef ile birlikte elektrikli Volvo modelleri tek bir şarj ile; 1000 kilometre menzile sahip olabilecek. Ayrıca Northvolt tarafı ile geliştirilen hücreler yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılarak üretilecek. Ve bu ortaklık pil geri dönüşüm operasyonlarını da kapsayacak.

Son olarak Volvo Baş Teknoloji Sorumlusu Henrik Green konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Akü hücrelerimizin tasarımını ve entegrasyonunu basitleştirerek, ağırlığı azaltabilir ve alanı en üst düzeye çıkarabilir, akü kapasitesi, menzil ve şarj sürelerinde önemli gelişmelere izin verebiliriz” 

“Maserati, modelleri için yeni donanım seviyelerini tanıttı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version