Site icon Dijital Tekerlek

Volskwagen Türkiye Fabrika Projesi Hayal Mi Oluyor?

Volskwagen Türkiye Fabrika Projesi Hayal Mi Oluyor? 1

Alman otomobil devi Volkswagen, bir yıldan beri planladığı Türkiye fabrika projesi hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

İddianın sahibi, Alman otomobil haber sitesi olan Automobilwoche. Site Volkswagen’nin Türkiye fabrika projesinin iptal olduğu haberini yaptı.

Habere göre, Türkiye’nin batı liman kenti İzmire’e yakın Manisa ilinde kuracağı Volkswagen’in çok markalı fabrikadan vazgeçtiği iddia edildi. Ancak Volkswagen cephesinden bu habere ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Alman devi, 2019 yılında Manisa’da 943.5 milyon ₺ sermayeli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı ile bir şirket kurmuştu. Fakat Türkiye’nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Operasyonu’nu bahane ederek fabrika kurulumunu ertelediğini açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir: BMW anahtarı maziye karışacak!

4 Bin Kişiye İstihdam

1 milyar euroluk yatırım ile hayata geçirilmesi planlanan Manisa fabrikasında 4 bin kişiye de istihdam sağlanması bekleniyordu.

Manisa fabrikasında VW Passat ve Skoda Superb gibi modellerin üretilmesi bekleniyordu. Umarız ülkemiz istihdamı için önemli olan bu fabrika kurulur 🏭.

Exit mobile version