Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen’in Son Beetle’ı Beklenenden Fazla İlgi Gördü

Volkswagen'in Son Beetle’ı Beklenenden Fazla İlgi Gördü 3

Araç Satışından kazanılan para hayır kurumlarına gönderilecek.

Volkswagen efsane modellerinden olan Beetle serisi Final Edition Modeli ile son noktayı koydu. Chattanooga MotorCarFestival etkinliğinde açık artırma koyulacak ile satışa çıkacan beetle final edition modeli bundan tam üç ay önce Meksika daki Volkswagen tesislerinde üretildi.

Aracın üreticisi satıştan elden eldilen gelirin Erlanger Neuroscience Institute’e verileceğini belirtti. Bu enstitü genel olarak nöroloji hastalıklarını tedavileri üzerinde çalışmalar yürütüyor. Ek olarak bu kurum tıbbi teknolojiler ürünleri üretmek gibi  hedefleri olan bir kuruluştur.

Volkswagen Grubu’nun Amerika CEO’su Scott Keogh: “Böyle önemli bir enstitü için para biriktirebildiğimiz için çok mutluyuz. Volkswagen, Chattanooga MotorCar etkinliğinde varlık göstermeye devam edecek.” demiş ve böyle yardımlar da ne kadar duyarlı olduğunu belirtmiştir.

Beetle Final Edition versiyonu iki farklı gövde stili seçeneği ile satışa sunulmuştu: coupe ve convertible. İlk nesil Beetle’a atıfta bulunan araç 2.0 litrelik hacme sahip TSI motoru kullanarak 250 Nm tork ve  175 beygir gücü  üretebiliyordu.

Dijital Tekerlek | Twitter

Görsel Kaynaklar

Exit mobile version