Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen’den Türkiye Fabrikası Açıklaması

Volkswagen'den Türkiye Fabrikası Açıklaması 2

Geçtiğimiz son günlerde Volkswagen şirketinin Türkiye’de üretim yapacak bir fabrika açacağını duyurmuştu. Firma araştırmaları sonucunda bu kurulacak fabrikanın yapılacağı en uygun yerinde Manisa olduğu belirlenmişti kurulacak olan bu fabrika için başlangıçta 943,5 milyon lira yatırım yapacağını söyleyip sonrasında ise Türkiye’de yaşanan olaylardan sonra bu konunun geçici olarak rafa kaldırıldığı bildirilmişti.

Bu kararın ardından firma eğer Türkiye’de bu fabrikayı faaliyete geçiremezse alternatif yer olarak Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan ülkelerinden birinde bu işi devam ettirecekleri hususunda söylentiler ortaya atılmıştı.

Bu söylentiler sonrasında açıklama yapan Volkswagen CEO’su Herbert Diess bu söylentilerin asılsız olduğu hakkında bir açıklama yaparak söylentilerin asılsız olduğunu açıkladı. Şu an fabrikanın kurulması hususunda Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Alman firmanın CEO’su , eğer Türkiye’de bu fabrikaya kuramazsak başka yerlerde değil şu an ki mevcut fabrikalarda üretime devam edeceklerini de açıklamalarına ekledi. Türkiye’deki Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği eski başkanı olan Alper Kanca’dan da şöyle bir açıklama geldi: “Volkswagen bu fabrikanın açılımındaki kararını vermeden önce sene sonuna kadar düşünecekler.” dedi. Bu konular üstünden şunu anlayabiliyoruz ki Alman araç üreticisinin Türkiye’deki kuracağı fabrikayı başka bir yere taşıma düşüncesinde değildir. Bir milyar dolar gibi bir yatırımla kurulacak olan bu fabrikanın yılda üç yüz bin adet araç üreteceği ön görülüyor. Bunun yanında beş binden fazla kişiye iş imkanı sağlayacak olan bu fabrikada Passat ve Skoda SüperB’nin üretileceği de açıklanan bilgiler dahilindedir.

Exit mobile version