Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen yeni manuel şanzımanını tanıttı: MQ281

volkswagen-yeni-sanzimani-MQ281-dijitaltekerlek

MQ281 manuel şanzıman

Yeni nesil manuel şanzımanını tanıtan Volkswagen, MQ281  adını verdiği şazımanının eskiye göre daha verimli olacağının altını çiziyor. Yeni şanzımanın ilk olarak Passat’ta kullanılacağı da verilen bilgiler arasında.

Şimdiye kadar elektrikli araçlara yönelen diğer markalar manuel şanzımana çok fazla dikkat çekmedi. Bununla birlikte, emisyon ve çevre üzerinde büyük bir etkisi olan verimlilik ve tüketimi artırmak için yalnızca küçük değişiklikler yapılmasının yeterli olduğunu belirten Volkswagen, her ne kadar göze çarpmasa da, manuel şanzımanların dünya çapında önemli bir paya sahip olduğunu da belirtiyor.

2019 Volkswagen Passat

Alman otomotiv devi Volkswagen, geliştirdiği yeni manuel şanzımana MQ281 adını verdi. Şirket, yeni şanzımanın şimdikilere kıyasla daha verimli olduğunu, emisyon değerlerini kilometre başına 5 gram düşürdüğünü söylüyor.

Söz konusu şanzıman 200 ile 340 Nm arasındaki torku rahatlıkla idare edebiliyor. Bu sayede benzinli veya dizel fark etmeksizin Volkswagen pek çok modeli ile kombine edilebiliyor. Yapılan iyileştirmeler sonucu şanzıman için gereken yağ miktarının da 1.5 litreye düşürüldüğü ifade ediliyor.

MQ281 isimli yeni manuel şanzımanın ilk olarak yeni Volkswagen Passat’ta kullanılacağı, daha sonra Volkswagen Grubu’ndaki hemen hemen her modele ekleneceği de verilen bilgiler arasında.

Kaynak: Volkswagen

Exit mobile version