Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ve Qatar 2022 FIFA Dünya Kupası İçin Anlaştı

Volkswagen ve Qatar 2022 FIFA Dünya Kupası İçin Anlaştı 2

2022 yılında FİFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar’da, bu organizasyon kapsamında toplu taşımacılık alanında kullanılmak üzere Volkswagen ile yeni tasarım bir araç üretimi için imzalar atıldı.

Bu yeni tasarım olan elektrikli sürücüsüz toplu taşıma aracı ile Doha’ya gelecek futbol severlerin memnun ayrılması ve bu yeni aracı deneyimlemelerini hedeflemektedirler. Katar ve Volkswagen ortaklığı sadece bu iş ile sınırlı değildir. Katar’daki toplu taşıma altyapısı üzerinde çalışmalar yapılması için, Qatar Investment Authority ile Volkswagen arasında imzalanan çalışmalarda bulunmaktadır.

2020 yılında gerekli testlerin yapılmasıyla birlikte bu projeyi sonuçlandırma planları devam etmektedir. Bu çalışma kapsamında Volkswagen kendi bünyesindeki dört farklı markayı bu iş için kullanmayı düşünüyor. Volkswagen’ın tasarlamış olduğu araçların üreteceği otuz beş adet ID. Buzz ve Doha şehirlerinde dört kişiyi taşıma kapasitesi ile toplu taşıma görevini yerine getirecektir.

Volkswagen’ın alt markalarından olan Scania, daha çok insan taşıma kapasiteli, ileri teknolojili büyük otobüslerin üretiminde rol oynayacak. Yine Volkswagen’ın markalarından olan MOIA ve Autonomous Intelligent Driving kuruluşları ise bu toplu taşıma araçlarının otonom sistemlerindeki entegrasyon bölümünde kullanılacaktır.

Görsel Kaynakları:

https://css.fifa.com/worldcup/news/fifa-world-cup-qatar-2022tm-official-emblem-revealed https://finance.yahoo.com/news/volkswagen-kicks-off-dawn-design-era-updated-logo-093245552.html

Exit mobile version