Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Ve Porsche Arabalarını Geri Çağırıyor!

Volkswagen Ve Porsche Arabalarını Geri Çağırıyor! 3

Porsche ve Volkswagen araba devleri, ürettiği araçlardaki hava yastığı ve emniyet kemerinde hata yaptıklarını sonradan fark edince 227 bin kadar araçlarını geri çağırıyorlar. Haberlere göre de geri çağırma modelleri 2015 yılında ürettikleri Tiguan, Sharan ve CC. Bunların yanı sıra 2015- 2016 yılları aralarında ürettikleri Porsche 911, Cayman, Panamera, Boxster gibi araç modellerini geri çağırdı.

Aslına bakıldığında iki marka da dünya otomotiv devleri, bu şekilde hata yaptıklarını sonradan hatta birkaç yıl sonra fark etmeleri tam bir rezalet diyebiliriz. Ama yine de hatalarını birkaç yıl sonra da olsa anlamaları iyi bir durum. Almanya motorlu ulaşım merkezi, bu haberden sonra mutlaka her yerde hatta her ülkede araçların emniyet ve hava yastıklarını kontrolden geçiren yeni yazılımlar istediğini dile getirdi. Bu şekilde yeni bir yazılım isteyen Almanya motorlu ulaşım merkezi gerçekten de iyi bir duyuru yaptı. Çünkü asıl sıkıntı bu kontrolü sağlayan yazılımlarda.

Dijital Tekerlek | Twitter

Bu hatanın bir an önce düzeltilmesini de Almanya motorlu ulaşım merkezi herkese duyurmuş oldu. Volkswagen ve Porsche firmaları bu nedenle sattıkları araçlardan milyonlarca zarar etti.

Porsche sözcüsü, yaklaşık 24 bin aracın hava yastıklarının ve emniyet kemerlerinin problemli olduğunu açıkladı. Ayrıca bu sorunlardan büyük etki gören 3.900 aracın da Almanya’da olduğunu dile getirdi. Diğer modellerin ise daha henüz nerelerde olduğunu açıklamadılar. Volkswagen’den isehenüz bir basın açıklaması yapılmadı.

Exit mobile version