Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ve Microsoft, Tesla karşısında

Volkswagen ve Microsoft, Tesla karşısında 3

Teknoloji şirketleri ve otomobil üreticileri işbirlikleri devam ediyor. Volkswagen ve Microsoft taraflarının ortak çalışmalarının detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen sürücüsüz araç teknolojilerini geliştirmek için Microsoft ile birlikte çalıştıklarını duyurdu. Bununla birlikte Volkswagen yazılım bölümü sürücüsüz araç teknolojisini basitleştirip; daha kolay entegrasyonu sağlamak adına bulut tabanlı platform Microsoft Azure’dan yararlanmayı planlamakta.

Geçtiğimiz yıllarda elbette VW Grubu içerisindeki markalar otonom sürüş teknolojileri için ayrı ayrı çalışmaktaydı. Belki de bu sayede tüm markalar tek bir Microsoft sistemi üzerinden çalışma şansına sahip olabilir.

Ayrıca bu işbirliği Volkswagen- Microsoft arasındaki ilk işbirliği değil. Daha önce de iki firma ortak çalışmalar ile Volkswagen Automotive Cloud sistemini geliştirmişti. Ayrıca belirtmek gerekir ki Volkswagen, Microsoft ile çalışan tek otomobil markası değil. Daha önce General Motors’un yan kuruluşu ile bir ekip ve yatırımlar görülmekteydi.

Volkswagen bu işbirliklerin meyvesini kullanıcısına 2022 yılında Volkswagen ID.4 , ID.6 gibi modelleri ile ulaştırmayı planlamakta.

Volkswagen ve Microsoft yöneticilerinin konu hakkında fikirleri neler?

Yazılım bölümü CEO’su Dirk Hilgenberg açıklamasında şu cümlelere yer verdi; “Volkswagen Grubu’nu bir dijital mobilite sağlayıcısına dönüştürmeye çalışırken, yazılım geliştirmemizin verimliliğini sürekli olarak artırmak istiyoruz” dedi. 

Ayrıca yazılım zorlukları ile baş etmek adına ise; “Geliştiricilerimizin çalışmalarını tek bir ölçeklenebilir ve veri tabanlı mühendislik ortamında basitleştirmek için Microsoft ile Otomatik Sürüş Platformunu oluşturuyoruz.”  “Bağlantılı sürüş çözümlerinin geliştirilmesindeki kapsamlı uzmanlığımızı Microsoft’un bulut ve yazılım mühendisliği bilgi birikimi ile birleştirerek, güvenli ve konforlu mobilite hizmetlerinin sunumunu hızlandıracağız.” dedi.

Microsoft’un Cloud + AI Başkan Yardımcısı Scott Guthrie ise açıklamasında şu cümlelere yer verdi; “Bu, Volkswagen Grubu ile yazılım odaklı bir mobilite sağlayıcısı olarak dönüşümlerini geliştirmek için yaptığımız temel çalışmamızın bir sonraki evrimi.” “Microsoft Azure’un gücü ve bilgi işlem, veri ve yapay zeka yetenekleri, Volkswagen’in müşterilerine güvenli ve güvenilir otomatik sürüş çözümlerini daha hızlı sunmasını sağlayacak.” dedi. 

Son olarak Volkswagen bu iş birlik ile belki de; Tesla, tarafının çok güçlü olduğu kablosuz yazılım güncellemesine yetişmeyi planlamakta. Bu sayede Tesla’nın teknoloji tarafında ki gücüne yetişmeyi ve modellerine rakip olma potansiyelini arttırmayı amaçlamakta.

Sonuç olarak belki de otomobil üreticileri teknoloji tarafında yeterince iyi olmadıklarını fark ettiler. Bu yüzden son zamanlarda bu tarz işbirliklerinin sayısı artmakta.

“Yüzlerce Tesla aynı anda aynı otoparkta yazılım güncellemesi alırsa ne olur?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version