Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Türkiye Fabrikası Sene İçine Ertelendi

Volkswagen Türkiye Fabrikası Sene İçine Ertelendi 1

Volkswagen’in Türkiye’de kurulması planlanan Volkswagen Türkiye Fabrikası için yeniden erteleme kararı aldı. Alman otomotiv devi Türkiye-Suriye arasındaki sorunların ardından Şubat ayında açıklama yapacağını belirtmişti ve Türkiye dışında alternatif bir ülke için planlarının olmadığını da belirtmişti.

Yabancı bir ajansın haberine yansıttığı, şirket içerisinde konu hakkında bilgisi olan bir kişi, Volkswagen’in daha zamanının olduğunu ve Volkswagen Türkiye Fabrikası için kararını sene ortasına kadar bekletme hakkının olduğu belirtti.

Zaman konusunda herhangi bir sorunlarını olmadığını belirten kişi, “Şubat sonunda kesin bir karar verme zorunluluğumuz yok.” şeklinde açıklamasına devam etti.

Türkiye dışında alternatif ülkenin olmadığı ve Volkswagen’in elektrikli araçlar için Avrupa’daki fabrikalarında yer açmaya çalıştığı zaten açıklanan eski bilgiler arasında. Türkiye – Suriye sorununun en kısa zamanda bir sonuca bağlaması ülkemizde yeni fabrika ve üretim tesislerinin açılmasında büyük bir etkisi olacak. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda bu sorun da biter ve ülkemizdeki araba piyasası Yerli Otomobil ile birlikte çok canlı bir şekilde devam eder.

2020 Ocak ayı araba piyasasına ait verilere de buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version