Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen, Trinity EV modeli için yeni fabrika planlıyor

Volkswagen, yeni konsept Trinity EV sedanını piyasaya sürmeye bir adım daha yaklaştı. Şirket, teklifin Almanya’nın düzenleyici kurulundan geçmesi koşuluyla, yeni EV’yi 2026 gibi erken bir tarihte inşa etmeye başlayacak olan Wolfsburg’da yeni bir fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Fabrika, markanın yeni amiral gemisi tesisi olarak görev yapan Volkswagen’in şu anki genel merkezinin eteklerinde inşa edilecek. Firma daha sonra Wolfsburg tesislerini önümüzdeki yıllarda Trinity modelinin üretildiği tesisinin teknoloji seviyesine uyacak şekilde modernize edecek. Ayrıca siteyi, projeye 800 milyon € harcayarak artan EV üretimi için donatacak.

Yeni Volkswagen Trinity EV nasıl olacak?

Trinity, Volkswagen’in menzil, şarj hızları ve otonom sürüş için yeni standartlar belirleyeceğini söylediği yeni bir platforma dayalı tamamen elektrikli bir sedan olacak.

Şirket, Trinity’nin içten yanmalı motorlu bir araca “yakıt ikmali kadar hızlı” şarj süreleri sağlayacağını söylüyor. Volkswagen henüz otomobilin menzil rakamını doğrulamamış olsa da, marka, yeni mimarisinin, elektrikli araçların mevcut bir zayıflığı olan ağırlığı azaltmaya odaklanma sayesinde, şarjlar arasında sınıfında lider mesafeler sunacağı konusunda kararlı.

Volkswagen, amiral gemisinin otonom sürüşte de lider olmaya hazır olduğunu söylüyor. Piyasaya sürüldüğünde, Trinity bugün piyasadaki pek çok sistemden farklı olarak ikinci seviye özerkliğe sahip olacak.

Ancak, düzenlemeler izin verir vermez dördüncü seviye otomatik sürüşü sağlamak için gerekli tüm donanımla birlikte gelecek. Bu, otomobilin herhangi bir koşulda (genellikle belirli bir coğrafi çitle çevrili alanda) insan müdahalesine gerek kalmadan çalışabileceği anlamına geliyor. Ancak şu anda böyle bir aracın trafiğe açık yollarda kullanılmasına izin veren bir mevzuat yok.

Volkswagen markasının CEO‘su Ralf Brandstätter, otomobili “ikonik bir tasarıma sahip oldukça verimli bir düz koltuk konsepti – inovasyon liderimiz” olarak tanımladı.

Şirket, markanın 2030 yılına kadar ABD ve Çin’deki satışlarının yüzde 50’sinden fazlasını tamamen elektrikli hale getirme taahhüdünü ifade ederken, hem otomobillerinde hem de üretim yöntemlerinde dijital teknoloji ve yazılım geliştirmeye daha fazla odaklanıyor.

Volkswagen’in son teaser görüntüsü, Trinity’nin stili hakkında çok az şey veriyor. Bununla birlikte, alçak bir sedan olacağı açıkken, ayrı bir görüntü çok geniş bir piste işaret ederek devasa bir iç mekana işaret ediyor.

Trinity’nin üretilme yeri hakkında konuşan Brandstätter şunları ekledi: “Wolfsburg, yenilikçi, tamamen ağ bağlantılı üretim süreçleri için bir amiral gemisi haline geliyor. Sadece Berlin’de değil, Midland Kanalı kıyılarında da son derece verimli ve ekonomik bir şekilde yenilikçi elektrikli arabalar yapabileceğinizi göstereceğiz.”

Böylelikle Volkswagen, Tesla‘nın Almanya’nın Gruenheide kentindeki inşaatının son aşamalarında olan yeni gigafabrikasının üretim verimliliğini eşleştirmeyi hedefliyor.

Volkswagen iş konseyi tarafından onaylanan ancak henüz Alman otomobil üreticisinin denetim kurulundan onay almayan planlanan tesisin yılda 250.000’e kadar otomobil üretmesi ön görülüyor. Bu, Volkswagen’in mevcut Wolfsburg sahasının yıllık 500.000 birim kapasitesine ek olarak gerçekleşecek.

Trinity, markanın kendisini pazarın teknoloji odaklı, yazılım odaklı sonuna doğru daha fazla yönlendirdiğini görecek. Bugün norm olarak kabul edilenlere kıyasla yeni modelin daha az varyantının üretilmesi muhtemeldir – aslında, serideki donanımın baştan aşağı aynı olması muhtemeldir.

Spesifikasyonlar yazılım değişiklikleriyle gelecek ve isteğe bağlı ekstraların birçoğunun abonelik hizmetleri veya akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla açılması veya kapatılması mümkün olacak. Volkswagen’e göre bu, üretim sürecini basitleştirmeye (ve dolayısıyla maliyetleri düşürmeye) yardımcı olacak; markanın Wolfsburg fabrikasının dijitalleştirilmesi sayesinde daha da modern hale gelecek.

Brandstätter, “Gelecekte, aracın bireysel konfigürasyonu artık satın alma sırasındaki donanım tarafından belirlenmeyecek. Bunun yerine müşteriler istedikleri zaman otomobildeki dijital ekosistem aracılığıyla işlevler ekleyebilecekler” ifadelerini kullandı.

“Aston Martin Valkyrie üretimi başladı, ilk özellikler belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version