Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen saatlik otonom sürüş hizmeti ile geliyor

Volkswagen saatlik otonom sürüş hizmeti ile geliyor 11

Volkswagen, BMW, Tesla ve diğer markaların ardından abonelik servisi trenine katılmayı planlıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen Başkanı Klaus Zellmer sunulması düşünülen hizmetin hem lojistik hem de finansal olarak nasıl çalışacağını duyurdu. Bununla birlikte marka hizmeti internete bağlı modeller ile birlikte sunmayı hedefliyor.

Zellmer bu hizmet ile birlikte insanların ID.4 modeli gibi modeller ile oldukça kolay bir şekilde bu hizmete ulaştırmayı hedefliyor. Bununla birlikte otomobil üreticilerinin ana hedefi üretimi basitleştirip modele bir çok şeyi basit bir şekilde eklemek.

Volkswagen başkanı konu ile ilgili ne düşünüyor?

Zellmer konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Bir araba alırsanız ve o sırada otonom bir sürüş moduna ihtiyacınız olduğuna ikna olmadıysanız, ancak o zaman buna sahip olmak isteyeceğinize karar verirseniz, onu açabiliriz, ancak daha sonra kapatabiliriz.”

 “İleriye dönük olarak, geleceği, birkaç yıl boyunca tek bir arabaya sahip olmayı taahhüt etmeden, ihtiyaç duyduğunuzda mobiliteye erişme olarak görüyoruz.”

Zellmer şirketin bu teknolojiyi geliştirme aşamasında 4.seviye otonom sürüş teknolojisini kullandığını söylüyor. Ayrıca böyle bir sistemin kurulumunun beş haneli fiyat etiketine sahip olduğunu söylemekte.

Zellmer;  “Bunu kim ödeyecek? Kitle pazarı için değil. Şimdi onu kurduğumuz davayı alın ve uzaktan açıp kapatın,”

“Maliyet modellememiz, Seviye 4 otonom sürüş modu için saatte 7 € ücret alırsak, bu karlı bir iş durumu olduğunu söylüyor.”

Son olarak belirtmek gerekiyor ki insanlar halihazırda bir çok teknolojiyi abonelik şeklinde temin ediyor. Bununla birlikte insanların otonom sürüş için aynı şeyi düşünüp düşünmeyeceği büyük bir muamma.

“2021 Volkswagen Polo GTI resmi lansmana hazırlanıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version