Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen tarafı Alfa Romeo’yu satın almaya çalıştı mı?

Volkswagen tarafı Alfa Romeo'yu satın almaya çalıştı mı? 1

Stellantis CEO’su Carlos Tavares yaptığı açıklama ile birlikte Volkswagen tarafının bir kaç sene önce Alfa Romeo’yu satın almak istediğini gün yüzüne çıkardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Eski Volkswagen yöneticisi “Ferdinand Piëch” tarafının isteği ile; Alman otomobil üreticisi ile Alfa Romeo tarafı konu ile ilgili olarak 2018 yılında temas kurulduğu söylenmekte. Bununla birlikte 2011 yılında Paris otomobil fuarında olduğu gibi; Volkswagen tarafı Alfa Romeo tarafının Alman otomobil üreticisinin mülkiyeti altında daha iyi bir firma olacağını düşünmekteydi. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisi Alfa Romeo’yu Porsche’nin hemen altında geliştirmeyi dahi düşünmüşlerdi. Ayrıca Ferdinand, Alfa Romeo tarafına olan hayranlığını da sık sık dile getirmişti.

2018 yılı itibari ile Ferdinand Piëch, Volkswagen tarafındaki işinde söz hakkını kaybetse dahi; Alfa’yı satın alma konusunda marka oldukça kararlı bir tutuma sahipti.

Uzun senelerdir FCA hissedarı olan yatırım şirketi ADW Capital Management, Alfa tarafının Ferrari’ye benzer bir şekilde ayrılabileceğini de belirtmekteydi.

Piëch’in isteği üzerinde 2018 yılında iki taraf arasında; Volkswagen Patronu Herbert Diess’in yeni FCA Patronu Mike Manley ile görüşmeleri ile temas kuruldu. Ardından Diess Alfa Romeo’nun satılık olup olmadığını sordu ve hayır cevabını aldı. Fakat iki diğer konular üzerinde konuşmaya devam etti.

Son olarak Ferdinan Piëch 25 Ağustos 2019 senesinde, 82 yaşında hayatını kaybetti. Piëch 1999 yılında “Yüzyılın Otomotiv Yöneticisi” ödülünü de kazanmayı başarmıştı.

“Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Cabrio oldukça özel olacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version