Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Taos: Alman üreticinin yeni kompakt Crossover modeli

Volkswagen Taos Teaser

Volkswagen, Kuzey Amerika pazarı için üretmeyi planladığı yeni kompakt Crossover modelinin adını paylaştı. Tiguan’ın altında yer alacak model hakkında henüz adından ve siyah bir silüteinden başka bir detay bilinmiyor. Ancak 13 Ekim’de tanıtılması beklenen modelin önümüzdeki günlerde detayları paylaşılacaktır.

Volkswagen, yeni kompakt Crossover modelinin adını New Mexico’daki 6000 nüfuslu bir kasabadan aldığını söylüyor. VW Taos. Taos kasabası, Volkswagen tarihinde önemli bir yere sahip. 1969 yılında yazılan “How to Keep Your Volkswagen Alive” (Volkswagen’inizi Nasıl Canlı Tutabilirsiniz? ) adlı kitabının yazarının yaşadığı kasaba burası. Eski Volkswagen sahipleri için rehber niteliğinde olan bu kitabın yazarı da yeni model ile zihinlere tekrar kazınmış oldu.

https://youtu.be/o7Dz741Wir0

Volkswagen, Taos SUV modelinin özellikle Kuzey Amerika pazarı düşünülerek bir tasarıma sahip olduğunu belirtiyor. Daha önceki bilgiler, Taos’un Güney Amerika pazarı için Tarek ve Çin’deki Tharu ile ilgili olduğunu gösteriyor.

Taos’un teaser görüntüleri, diğer pazarlardaki bu araçlarla aynı görünmediğini gösteriyor. En büyük değişikliklerden biri , farlar arasındaki alanı doldurmak için aracın önü boyunca uzanan bir LED şeridinin olması.

Çin’e özel Volkswagen modeli Tharu, 148 beygir güç üreten 1.4 litrelik turboşarjlı bir motorla veya 184 beygir güç üreten 2.0 litrelik bir motorla geliyor. Her iki motor da yedi vitesli çift kavramalı şanzıman ve önden veya dört tekerlekten çekiş seçeneği sunuluyor. Ancak Kuzey Amerika için bu özelliklerin biraz daha gelişmişini görebiliriz.

Exit mobile version