Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Talagon Çin pazarı için tanıtıldı

Volkswagen Talagon Çin pazarı için tanıtıldı 14

Volkswagen tarafı en büyük SUV modeli Volkswagen Talagon Çin pazarı için tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafı Çin pazarı için daha fazla SUV modeline ihtiyaç duyduklarını düşünmekte. Bu nedenle marka 2021 Şangay Otomobil Fuarı’nda büyük SUV modeli Volkswagen Talagon modelini tanıtmakta. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki model iki yıl önce kısa bir önizlemeye sahip idi. Bu önizlemeye nazaran model güncellenen bir tasarıma sahip ve genel olarak ayak izini korumakta.

Volkswagen Talagon boyutları

Model 5152 milimetre uzunluğa, 2002 milimetre genişliğe ve 1795 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte model markanın en büyük SUV modelinden; 112 milimetre daha uzun, 12 milimetre daha geniş ve 15 milimetre daha uzun. Ayrıca model 2980 milimetre dingil mesafesine de sahip.

Talagon modelinin platformuna baktığımız vakit MQB Evo platformu kullanılmakta. Bu platformu kullanan diğer modeller; Yeni Golf, Skoda Octavia, Seat Leon ve Audi A3.

Model düzenlemeye bağlı olarak altı veya yedi kişilik bir yaşam alanına sahip. Bununla birlikte modelin iç tasarımı da oldukça kullanışlı görünmekte. Modelde bulunan üç kollu direksiyon simidi, gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi Teramont modeli ile oldukça benzer.

Talagon teknik özellikleri

Talagon modeli öncelikle şanzıman tarafında oldukça başarılı lan DSG şanzımana sahip. Bununla birlikte marka motor tarafında 2.5 litrelik V6 motora sahip. Ayrıca model 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte gücünü yola aktarabilmekte.

Çin medyasında model ile alakalı olarak 2.0 litrelik turbolu bir ünite konuşulmakta. Fakat konu ile alakalı herhangi bir resmi açıklama gelmemekte.

“Ford EVOS yeni ekranlı Vagonize SUV modelini duyurdu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version