Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Taigo modelinin geleceği netleşti

Volkswagen Taigo modelinin geleceği netleşti 17

Volkswagen tarafının yeni kompakt coupe SUV modeli Volkswagen Taigo resmen onaylandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Marka yeni çıkaracağı coupe crossover modelinin isminin Taigo olarak isimlendireceğini doğruladı. Modelin Volkswagen Nivus modelinden temel aldığı düşünülmekte.

Geçtiğimiz bahar ayında Brezilya’da Nivus olarak lanse edilen Volkswagen Taigo; aslında T-Cross modeli fakat biraz daha sportif ve daha akıcı bir arka tavan çizgisine sahip.

Volkswagen Taigo tasarımı nasıl görünüyor ?

Tasarıma geçmeden modelin boyutlarına baktığımız zaman bizleri; 4.266 milimetre uzunluğu ile T-Cross modelin biraz daha uzun. Ayrıca modelin tavan çizgisi de T-Cross modeline nazaran 10 mm daha alçak.

Modelin standart olarak LED farlar ile gelmesi beklenmekte. Bununla birlikte dijital bir kokpit, çok sayıda sürüş destek sistemi ve en yeni bağlantı teknolojisinin modelde yer alması beklenmekte. Bununla birlikte markanın R-Line ile gelen sportif görünümü modele oldukça güzel bir şekilde yakışmakta.

Arka tarafın tasarımına geldiğimiz vakit ise bizleri eğimli bir tavan çizgisi ile birlikte belirgin bir spoiler bizleri beklemekte. Ayrıca LED ışık imzasını ve çift egzozun görünümü oldukça güzel tamamladığını da belirtmek gerek.

Volkswagen Tiago teknik özellikleri

Modelin TSI benzinli motor ile piyasaya çıkacağı doğrulanmakta. Bununla birlikte Nivus modeli Güney Amerika’da 1.0 litrelik üç silindirli benzinli bir motor ile satılmakta. Muhtemelen Tiago tarafında da bu motorun yer alacağı düşünülmekte. Bununla birlikte 1.0 TSI motor sayesinde model 95 beygir veya 108 beygir şeklinde gelebilir. Ayrıca Volkswagen tarafının çok sevdiği opsiyon listesine 1.5 litrelik dört silindirli bir motorun gelme ihtimali de mevcut.

Peki ya fiyatı nasıl ?

Fiyat kısmına geldiğimiz vakit ise modelin giriş seviyesi için belirlediği rakam 18.360 sterlin düzeyinde.

Son olarak modelin 2021 yılının sonlarında Avrupa için görücüye çıkması beklenmekte.

“2021 yılının en iyi süper spor otomobilleri” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version