Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen T-Roc Sisteminde Hibrit Olacak

Volkswagen T-Roc Sisteminde Hibrit Olacak 2

Son senelerde yaşadığı dizel motor skandallarından sonra Volkswagen firması olarak tazminat davalarından başı yanmıştı. Ödemiş olduğu tazminatlar ile birlikte çok büyük kayıplara uğrayan Volkswagen artık yeni otomobil üretimlerinde elektrikli motor cinsine ağırlık vereceğini açıkladı. Elektrikli motorların yanı sıra temiz bir çevre içinde çalışmalar yapan alman devi benzinli araçlarına partikül filtre takıp temiz araçlar üretiminin peşinde olduğunu açıkladı. Volkswagen firmasının Ar-Ge ekibinin başında bulunan Frank Welcsh, yaptıkları çalışmalar ile 48 Volt hafif hibrit sistemi, sürekli genişlemekte olan MQB platformunun genişlemesi yapılacağı açıklandı.

Araç Modeli Belirsizliğini Koruyor

Volkswagen firması tarafından alınan karar ile yeni üretim ile birlikte yapılacak olan elektrikli motorların hangi araç üzerinde deneceği konusunda dışarıya bilgi verilmedi. Önümüzdeki günlerde yapılacak detaylı açıklama ile birlikte tanıtılacak aracın Golf büyüklüğünde kompakt bir crossover olacağı tahmin ediliyor.

MQB platformu ile otomobillere uygulamak kolay olacağından araç içerisinde ki bu platform birçok kişinin avantajına görülmektedir. Yeni nesil Polo’dan tutunda amiral gemisi Arteon’a kadar uzanan ürünün gamının temellerinde yattığını düşündüğümüz bu modül 2012 yılında Audi A3 ile tanıtılmış ve Audi TT serisine kadar birçok farklı araçta kullanılmıştır. T-Roc aracına genel olarak baktığımızda gelecek ay itibariyle Avrupa pazarına girmesi bekleniyor. 2019 senesi bitmeden A.B.D pazarında da satışa sunulacak. Bu arada aldığımız bir diğer bilgiye göre Volkswagen’in bu sene içerisinde tanıtacağı diğer bir araç yeni Touareg olduğu açıklandı.

Exit mobile version