Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Polo Harlequin Geri Döndü!

Harlequin-VW-polo

Volkswagen Polo, Golf’ten daha küçük, daha hafif bir araba, yıllar içinde bir simge haline geldi. Bu, özellikle hiçbir zaman seri üretilmesi amaçlanmayan ancak sonunda düşük sayılarla satılan bir araba olan Harlequin versiyonu için özellikle geçerlidir. Jamie Orr’un Pennsylvania’daki Orchid Euro mağazasının yakınında takılmadığınız sürece bu otomobili görme olasılığınız oldukça düşüktür, ancak Polo‘nun bazı Harlequin versiyonları birkaç ülkeye ithal edilmiştir. Şimdi yeni bir tane var. Ve ‘bir’ dediğimizde, bunu kastediyoruz.

Volkswagen‘in Hollanda bölümü (Hollandalı dışında kim bu kadar şaşırtıcı bir şeyi yeniden yapabilir?), ünlü Harlequin’in modern bir versiyonunu yapmaya karar verdi. Orijinalinden farklı olarak kapı kolları siyah bırakılmak yerine onlar da boyanmış. Ama orijinali gibi Volkswagen de bu arabanın seri üretimi görmeyeceğini söylüyor. Orijinal Harlequin 20 adetle sınırlı olduğundan VW 1995 versiyonu hakkında benzer bir şey söyledi.

Benzersiz tasarım fikri, alıcılara ideal Polo’larını yapılandırmanın ne kadar kolay olduğunu göstermekti. Ancak otomobiller Avrupa’daki bayi etkinliklerinde sergilendiğinde, markanın hayranları aşık oldu ve VW‘nin yöneticilerinin ilk 1000 adetlik bir çalıştırmayı onaylamasını istedi.

Şaşırtıcı bir şekilde, hangi renklerin hangi panele gideceğini seçemediğiniz gerçeğine rağmen 1000 araç bile çok azdı. Müşteriler rastgele kalıplar elde ettiler, ancak yine de popüler olduklarını kanıtladılar. Talep o kadar yüksekti ki sonunda 3.806 örnek araç üretildi.

Bunlardan 500’ü bir yarışma kapsamında Almanya’da McDonald’s tarafından ödül olarak verildi.

Gördüğünüz gibi, kamu talebi üreticilerin bir dönüş yapmasına neden olabilir, ancak bu gerçekleşse bile, temelde yatan araba burada da sunulmadığından yerel olarak potansiyel sınırlı sayıda 2021 Harlequin görmemiz pek olası değil.

Exit mobile version