Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Passat Yeni Versiyonuyla Satışa Sunuldu

Volkswagen denince akla gelen modellerden birisi olan Volkswagen Passat yeni versiyonu Türkiye’de tanıtıldı ve satışa sunuldu. Değişikliklere ve ilk fiyat gibi konulara tek tek değineceğiz.

Dijital Tekerlek | Instagram

Öncelikle, Volkswagen Passat yeni versiyonu ‘nda göze çarpan en büyük değişiklikler aracın dış görünümüyle ilgili değil. Daha çok donanımsal yani teknolojik yönlerden güncellemeler mevcut. Önceki sürümlerde dış görünüm konusunda yenilikler yapılmıştı. Araca eklenen otonom sürüş sistemiyle artık saatte 210 km hıza kadar bu özellik destekleniyor. Bu yeni otonom sürüş sistemine IQ Drive adı verildi. Bu özellik ilk kez Volkswagen Passat modelinde sunulmaya başlandı.

Aracın iç kısımlarında ise ortopedik ve teknolojik gelişmeler mevcut. Direksiyon simidindeki bir değişiklik ve gösterge panelindeki opsiyonlu görünümler ilk dikkat çeken şeylerden. Daha iç kısımlara gittiğimizde ise birtakım çeşitli yenilikler görüyoruz. İlk olarak motorda bir yenilik var. 1.4 lt benzinli motor yerine 1.5 TSI eklenmiş. 1.6 TDI’da ise herhangi bir değişiklik olmadan 120 bg gücünde kalmasına karar kılınmış.

Alman otomobil firması, Passat ile birlikte Volkswagen WE’yi de duyurdu. Bu dijital platform tüm geliştiricilere açık olarak sunuldu. Bu platform, kullanıcılara çeşitli mobil kullanım fırsatları sağlayacak. Volkswagen’in ileride bu dijital platforma birçok mobil uygulamayı entegre edeceği konuşuluyor.

Fiyat kısmına gelirsek, Volkswagen Passat yeni versiyonu Türkiye’de 233.500 TL başlangıç fiyatı üzerinden ilk kez satışa çıkmış durumda. Orta segment olarak adlandırabileceğimiz bir fiyat diyebiliriz.

Exit mobile version