Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen Grubu 2019’da Ne Kadar Kazandı? Sadece Araba mı?

Volkswagen Grubu 2019'da Ne Kadar Kazandı? Sadece Araba mı? 2

Volkswagen Grubu 2019’da 2018’e göre yüzde 22 fazla kazandı. Şirketin açıkladığı tüm verileri detaylı bir şekilde incelediğimizde belki de daha önce hiç duymadığınız bilgileri fark ettik. Tüm detaylarıyla Volkswagen Grubu 2019’da ne kadar kazandı inceleyelim.

Açıklanan verilere göre Alman Otomotiv devi 2019’da 252.6 milyar euro gibi bir gelir elde etti. (252.600.000.000 Euro = 1.738.889.559.000 TL) Grup faaliyet karında da yüzde 22’lik bir artış sergileyerek faaliyet karını 2019’da 17 milyar euroya çıkardı.

Peki bu rakamların detayları neler? Volkswagen nelerden kazandı bu parayı?

Seat, Skoda, Porsche, Bugatti ve Audi gibi dünya devi markaları bünyesinde bulundran Volkswagenn Grubu geçtiğimiz yıl 10.97 milyon araç satışı gerçekleştirmiş. Bu sene de zor piyasa şartlarından dolayı geçen seneyle aynı miktarda araç satmayı planladıklarını belirtiyor grup. Açıklamada yıllık temettü ödemesinin yüzde 35’lik artışla hisse fiyatlarını 4.8 eurodan 6.5 euroya çıktığını da belirtiyorlar.

Gelelim yazının başında da belirttiğim olayın pek de bilinmeyen kısmına. Volkswagen geçen sene 6.2 milyon adet otomobil üretti. Gayet güzel bir sayı. Fakat, Dünya otomobil devi yine aynı sene 6.8 milyon adet sosis üretti.

Gelelim yazının başında da belirttiğim olayın pek de bilinmeyen kısmına. Volkswagen geçen sene 6.2 milyon adet otomobil üretti. Gayet güzel bir sayı. Fakat, Dünya otomobil devi yine aynı sene 6.8 milyon adet sosis üretti.

Volkswagen orijinal yedek parça

Benim gibi yeni duyanlar için olayı biraz araştırdım. Volkswagen 1970’lerde Wolfsburg fabrikasında çalışanlarına daha lezzetli yemekler sunmaya çalışırken, fabrikanın mutfağındaki kasapların özel tarifi çok beğeniliyor. İlk etapta çok güzel geri dönüşler alan Volkswagen, artık sosis üretmek için de araç ürettiği fabrikanın içine bir sosis üretim tesisi açmış. 1970’lerde çalışanlarını doyurmak için çalışan kasaplar artık tüm ülkeye üretim yapmaya başlamış. Hatta farklı ülkelerden bile büyük bir ilgi görüyor Volkswagen sosileri. Üzerinde “Volkswagen orijinal yedek parça” yazan sosislerle birlikte, marka kendi adını taşıyan ketçaplar da ürettiriyor.

Exit mobile version