Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ile Ford otonom araçlar için tekrar anlaştı

ford-volkswagen-dijitaltekerlek

Volkswagen ve Ford, şu ana kadar ticari araç üretimine odaklanan iş birliklerini genişletmeye karar verdiklerini bildirdi.

Volkswagen tarafından, işbirliklerinin kapsamını genişletme kararlarına ilişkin detayları cuma günü New York’ta düzenlenecek basın toplantısında açıklayacağı kaydedildi.

Bugün gerçekleşen Volkswagen Denetim Kurulu toplantısında, Ford ile elektrikli ve otonom araç teknolojileri konusunda iş birliği için olumlu kararlar alındığı belirtildi.

Şirketler ocak ayında yaptıkları ortak açıklamada, ticari araç üretimi konusunda anlaştıklarını belirtmiş, elektrikli ve otonom araçlar konusunda da iş birliği için çözüm aradıklarını duyurmuştu. Otomobil üreticileri bu anlaşma ile Ar-Ge masraflarını paylaşırken, geliştirdikleri araç bileşenlerini ortak kullanarak, daha rahat rekabet edebilmeyi hedefliyor. Şubat ayında diğer Alman otomobil üreticileri Daimler ve BMW, kaynaklarını otonom sürüş teknolojisi konusunda birleştireceklerini açıklamıştı. Volkswagen Denetim Kurulu’nun bugün yapılan toplantısında, şirketin yeni üretim tesisinin hangi ülkede kurulacağına dair karar vermesi de bekleniyordu. Ancak toplantı sonunda bu konuya ilişkin herhangi bir karar açıklanmadı.

Exit mobile version