Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID modellerinin yazılımları makyajlanıyor

Volkswagen ID modellerinin yazılımları makyajlanıyor 6

Volkswagen ID ailesi büyük bir yazılım güncellemesi ile iyileştirmelere kavuşuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen, elektrikli ürün yelpazesini geliştirmek adına sunacağı kablosuz güncelleme ile birçok özelliğin geliştirilmesini sağlıyor. Bununla birlikte sürücü destek sistemleri, gelişmiş ses kontrolü ve hızlı şarj gibi ekstra özellikler ile elektrikli modellerin kullanımının kolaylaşması hedefleniyor. Ayrıca güncelleme ile sunulacak olan; yeni akıllı e-rota planlama uygulaması ile elektrikli araçların rota sorununu çözmeyi hedefliyor.

ID 3 modelinin ilk lansmanından bu yana süren bilgi-eğlence sistemindeki gecikme sorunlarınında bu güncelleme ile çözüme kavuşması bekleniyor. Ayrıca iyileştirilen sistemler içerisinde seyahat yardımı ve otonom sürüş işlevleri de bulunuyor. Bu sayede modeller sürücü için şerit değiştirebilirken hızlarını da otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Volkswagen ID ailesi gelişiyor

Güncelleme ile beraber paralel park yardımı işlevi de tanıtılacak. Bununla birlikte hafıza işlevi ile belirli park alanlarının yerleri sisteme kayıt edilebilecek. Akıllı e-rota planlayıcı ile uzun yolculukların rotasının oluşturulmasında büyük kolaylık sağlanacak. Ayrıca markanın bu e-rota işlevini temel işlev olarak tanımlaması da gözlerden kaçmamakta.

77 kWh pile sahip olan ve Software 3.0 kurulu olan ID modellerinin maksimum şarj hızı ise 125 kW’tan 135 kW seviyesine yükselecek. Bununla birlikte soğuk havalarda pil verimliliğin artacağı belirtilirken; yeni bir pil bakım modu da modellere eklenecek.

Son olarak yeni yazılım kablosuz güncellemeler ile Nisan ayında kullanıma sunulacak. Nisan ayından itibaren tüm yeni modellerde ise yazılım kurulu halde kullanıcılara sunulacak.

“Abarth 595 ve 695 hot hatch serisi yenileniyor”

Exit mobile version