Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID modelleri ilk kablosuz güncellemelerini aldı

Volkswagen ID modelleri ilk kablosuz güncellemelerini aldı 3

Volkswagen tarafında Volkswagen ID.3, ID.4 ve ID.4 GTX modelleri ilk kablosuz güncellemeleri aldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Güncellemeler, Volkswagen tarafının yazılıma yeniden odaklanmasında önemli bir adım. Bununla birlikte bu tarz bazı güncellemelerin gelecekte ücretli olarak sunulması marka adına oldukça önemli olacak.

İlk güncelleme ilk olarak First Movers Club içerisinde olan ilk ID.3 modellerine gönderilecek. Modelin piyasaya sürülmesi sırasında yaşanan yazılım sorunları nedeniyle; bazı otomobiller orijinal amaçlanan işlevlerin tamamına sahip olmadan kullanıcılara ulaşmıştı. Bu güncelleme ile birlikte markanın planladığı bazı özellikler modele eklenecek. Ayrıca gelecekte Volkswagen, ID modellerinde 35 kontrol ünitesini güncelleyebilmeyi hedefliyor.

İlk Volkswagen ID güncellemeleri neler içeriyor?

İlk güncelleme ID.3’ün sistemini ID.Software 2.3’e yükseltecek. Bununla birlikte model bir dizi yeni fonksiyona kavuşacak. Bunlar; Dynamic Light Assist’in otomatik uzun huzme kontrol fonksiyonuna yükseltmeleri, panoya monte ID Light bar’ı içerecek. Böylece model daha verimli sürüş hakkında ipuçları sunmak adına ışık sinyallerini kullanacak. Ayrıca modelin bilgi-eğlence dokunmatik ekranının arayüzünde geliştirmeler yapılacak.

Güncellemeler otomatik olarak yerleşik internet üzerinden arabalara gönderilecek. Sahipler yükseltmeyi istedikleri vakit kurabilecekler. Bununla birlikte indirme işlemi arka planda gerçekleşir. Fakat sürücülerin kurulumu esnasında araba kullanılamaz. Ayrıca modellerin sahipleri, güncellemeleri alabilmek için Volkswagen’de kayıtlı bir hesaba ihtiyaç duymaktalar.

Son olarak Volkswagen’in e-mobilite satış patronu Silke Bagschik konu ile ilgili olarak açıklamasında şu cümleleri kullandı;

“Müşterilerin ne istediğiyle ilgili geri bildirimleri dinlemeye dayanan uzun bir fikir listemiz var ve şirket içinden gelen harika fikirlerimiz var.”

“Gelecekte ‘bu biraz para eder’ dediğimiz bazı işlevler olacak ve insanlar biraz para harcamaktan mutlu olacak. Bu, iş paramızın değerli bir parçası – ancak şu anda insanların ödeyeceği ilk işlevler için kesin bir tarihimiz yok.”

“2021 Volkswagen Polo GTI makyajı resmi olarak duyuruldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version