Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.Buzz nihayetinde tanıtıldı!

İlk tanıtıldığı konsept halinden bu yana merakla beklenen Volkswagen ID.Buzz resmi olarak gösterildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk etapta “Microbus” konseptiyle birlikte tanıtılan model 5 yılın sonunda resmi olarak gösterildi. Bununla birlikte model, ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo versiyonlar ile satışa sunulacak. ID.Buzz modelinde de ID ailesinin kalan diğer üyelerinin tamamında kullanılan MEB platformu kullanılmaya devam edilecek.

Volkswagen ID.Buzz teknik özellikleri

En büyük merak konusu olarak görülen menzil ile ilgil herhangi bir detay paylaşılmazken; model 77 kWh batarya paketi ile kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte bu batarya modelin 201 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen elektrikli motoruna enerji sağlayacak. Modelin azami hız tarafında ise 145 km/s değerinde bir sınır bizleri bekliyor. Gelecek yıl batarya paketleri noktasında çeşitliliğe kavuşması beklenen modelin; iki yönlü şarj özelliğine de kavuşması bekleniyor. Ayrıca model 170kW’a kadar DC hızlı şarj desteğine sahip. Bu sayede 30 dakika gibi bir sürede yüzde 5-80 oranında dolum sağlanabilecek.

ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo modellerinin boyutlarına baktığımızda; 4,712 mm uzunluk ve 1,985 mm genişli değeri bizleri bekliyor. Ayrıca araçların aks mesafesiyse 2,988 mm uzunluğunda.

Volkswagen ID.Buzz tasarımı

Tasarım tarafına baktığımızda modelin ikonik T1 modelini anımsattığını söylemek mümkün. Bununla birlikte model sahip olduğu genel tasarım çizgileri ile oldukça dinamik bir duruşa sahip. Model sahip olduğu LED farlar ile daha şık bir duruş kazanırken; çift renk ve jant tasarımının bu şık duruşu desteklediğini söylemek mümkün. Model iç yaşam alanın beş kişilik bir oturma düzeni ile kullanıcılara sunulacak. Ancak ilerleye günlerde modelin altı koltuklu bir versiyona kavuşması yönünde söylentilerde mevcut. Ayrıca uzatılacak aks aralığı ile uzun versiyonun sunulması halinde yedi kişilik ID.Buzz modelini görme şansımızda olacak.

ID ailesinden gördüğümüz klasik ön konsol kurulumunu ID.Buzz modelinde de görmemiz mümkün. Bununla birlikte model standart olarak 10″ büyüklüğe sahip dijital gösterge paneli ile kullanıcılara sunulacak. Multimedya ekranı tarafında da 10″ büyüklüğünde bir ekran bizleri bekliyor. Ancak isteğe bağlı olarak seçilecek üst donanım paketlerinde 12″ boyutunda dokunmatik ekran kullanıcılara sunulacak.

Son olarak ID.Buzz Cargo versiyonu Avrupa pazarına özel olarak üretilecek. Uzun süredir merakla beklenen Volkswagen ID.Buzz ailesinin ülkemize gelip gelmeyeceği ile ilgili ise net bir bilgi henüz mevcut değil.

“2022 Mini Countryman Fiyat Listesi ve Teknik Özellikleri”

Exit mobile version