Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.Buzz modeli ile ilgili yeni detaylar

Volkswagen ID.Buzz modeli ile ilgili yeni detaylar 2

Volkswagen Microbus’tan ilham alan Volkswagen ID.Buzz modeli büyük bir merakla beklenmekte. Model ile ilgili detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafından 2017 yılında konseptini tanıttığı model ile ilgili geleceği düşündüğü açık açık görünmekte. Modelin üzerinde var olan teknolojiler şu şekilde; ultrasonik sensörler, radar sensörleri, yan alan görüş kameraları ve bir adet ön kamera. Bu teknolojilerin en çarpıcı olanı ise sürücü koltuğunun geriye dönük olması. Ayrıca modelin ilk otonom Volkswagen modeli olması planlanmakta. Fakat yeni ID.4 modelinin; sürücüye ihtiyacı olmayan ilk model olduğu duyuruldu bile.

Yatırımcılar teknoloji devleri ve otomobil devlerinin ortaklıkları sonucu otonom sürüşün ilerleyeceği ve otomotiv endüstrisinin büyük değişime uğrayacağını düşünmekte. Bu sayede yeni modellerin nasıl kullanılabileceği yönünde de yeni geçişlerin hazırlık aşamasında olduğu bilinmekte.

“Bu yıl, Almanya’da ilk kez, Argo AI’nın otonom sürüş sisteminin gelecekteki ID’nin bir versiyonunda kullanılacağı saha denemelerini yürütüyoruz. Volkswagen Ticari Araçlar’dan Buzz,” diyor Başkan Christian Senger Otonom Sürüş. “Amaç, MOIA’nın (Volkswagen Grubu’nun araç paylaşım hizmeti şirketi) bugün sunduklarına benzer bir araç çağırma ve havuz oluşturma konsepti geliştirmek. Bu on yılın ortasında; müşterilerimiz daha sonra varış noktalarına götürülme fırsatına sahip olacaklar. otonom araçlara sahip seçilmiş şehirler. “

Son duyuru ile birlikte Volkswagen, otonom ID.Buzz modeli yeni bir versiyonunu ortaya çıkardı. Modelde artık daha modern bir alt ızgaraya ve güncelleştiren birkaç küçük tasarım özelliği de mevcut. Fakat herşeye rağmen model orjinal konsepte benzemekte.

Exit mobile version