Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.Buzz Cargo bizlerle!

Retro tarzdaki Volkswagen ID.Buzz Cargo MEB platformuna sahip olan ilk ticari araç olarak kullanıcılara sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hannover’daki IAA Transport fuarında sergilenen model, panjurları, saklama alanlar, arka kapıları ve hatta yan erişim kapısı ile ticari kullanım düşünülerek tasarlanıyor. Bununla birlikte otomobilin tasarımı ile ticari segmentte de yepyeni kapılar kullanıcılara açılıyor.

Volkswagen ID.Buzz Cargo teknik özellikleri

Volkswagen tarafının meşhur MEB platformu üzerine inşa edilen model, 77 kWh boyutunda bir bataryaya sahip. Bu batarya ile beraber model 330 kilometre menzili kullanıcılara sunabiliyor. Menzil noktasında Citroen e-Dispatch, Vauxhall Vivaro-e gibi rakiplerini geride bırakan model, 201 beygir güç üretebiliyor. Tork değeri tarafında ise 310Nm’lik değer bizleri beklerken; modelin arkadan çekişli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Boyut noktasında 4712 milimetre uzunluğa, 1985 milimetre genişliğe ve 1938 milimetre yüksekliğe sahip olan ID.Buzz Cargo, 3.9 metreküplük bir alana da sahip. Bu alan Caddy Cargo modelinden neredeyse 1 metreküp daha geniş. Bununla birlikte maksimum 650 kilogram taşıyabilen modelin yük eşiği 632 milimetre yüksekliğinde. Ayrıca ID.Buzz Cargo 11,1 metrelik bir dönüş çapı kullanıcılara sunuluyor.

Volkswagen ID.Buzz Cargo tasarımı

Tasarım tarafında pürüzsüz olarak tanımlayabileceğimiz tasarım bizleri beklerken; bu tasarım detayları Type 2 ve Bulli modelinden geliyor. İnce farların ID ailesini direkt olarak yansıttığını belirtmek gerekiyor. Modelin aerodinamiği tarafında ise 0.29 Cd’lik sürtünme katsayısı Volkswagen tarafından doğrulanıyor. Lansmanda iki tonlu beyaz-mavi kombinasyonu ile duyurulan model; sarı turuncu ve yeşil renk seçeneklerini de kullanıcılara sunacak.

İç yaşam alanı

Yapılan tanıtım ile beraber Commerce ve Commerce Plus donanım seviyeleri kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte giriş seviyesi olan Commerce donanım paketinde; LED farlar, ısıtmalı sürücü koltuğu, ön ve arka park sensörleri, 5,4″ dijital ekran, 10″ dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto desteği kullanıcılara sunulan özellikler arasında. İç yaşam alanında beş litrelik saklama alanına sahip olan model, isteğe bağlı olarak “Buzz Box” olarak isimlendirilen özel bölmeyi de kullanıcılara sunuyor.

Commerce Plus seviyesinde geldiğimizde ise; aynı 10” dokunmatik ekranda uyarlanabilir hız sabitleyici, anahtarsız giriş, park yardımı, arka görüş kamerası, çok işlevli direksiyon simidi, ısıtmalı ön cam, VW Discover Pro navigasyon sistemi ve Travel Assist, Lane Assist, Side Assist ve Emergency Assist gibi sürüş destek sistemleri kullanıcılara sunuluyor.

“Elektrikli macera motosikleti yeni Zero DSR/X tanıtıldı!”

Exit mobile version