Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.Buzz 4.Seviye otonom sürüş teknolojisiyle geliyor

Volkswagen ID.Buzz 4.Seviye otonom sürüş teknolojisiyle geliyor 27

Volkswagen tarafının Volkswagen ID.Buzz modeli 4.Seviye otonom sürüş teknolojisiyle geliştirilmeye çalışıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Seviye 4 otonom sürüş sistemi, olaylara kendi başına müdahale edebilmesi gerektiğinden; sürücünün denetimine neredeyse hiç ihtiyaç duymamayı hedefliyor. Fakat Volkswagen teknolojinin yüzde 100 güvenilir hale gelmeden önce daha çok test edilmesi gerektiğini kabul ediyor.

Volkswagen ve Argo Al, Münih havaalanında bir tesis kurdu. Bununla birlikte iki firmanın Avrupa yollarında testlerin bu yılın sonlarında başlaması planlıyor. Alman otomobil üreticisi ile Argo Al tarafının yapacağı işbirliği ile birlikte modellerin kamera ve radar sensörlerinin oldukça geliştirilmesi hedefleniyor. Test araçlarının 400 metreye kadar uzaktaki nesneleri algılamasına olarak tanıyan lidar sensörü ile donatılacak.

2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda konuşan; Volkswagen’in tasarım patronu Oliver Stefani model ile ilgili şu cümleleri kullanmakta idi; “Microbus’ u geri getirmek istiyoruz çünkü markanın temsil ettiği şeye çok iyi uyuyor: duygusal, işlevselliği var, hayat daha kolay.”

“MEB platformu ile bu, oranları geri alma şansı artık”

“Ancak, neredeyse bir sınıf üstü olmak üzere çok daha fazla iç mekana da sahip olabilirsiniz.”

Volkswagen ID.Buzz tasarımı

Volkswagen  “Geleceğe bir Microbus duygusu aktaran” olarak nitelendirdiği modelin tasarımı oldukça güzel görünüyor. Bununla birlikte Volkswagen tarafı iki tonlu boya işini paylaşan ikonik Type 2 minibüsünden ilhamını alıyor.

Modelin iç tarafı uzay çağı olarak nitelendiriliyor. Bununla birlikte modelde 22″ boyutunda alaşımlı jantlar ve LED tasarımı mevcut. Tasarım markanın diğer elektrikli modellerin tasarımına oldukça benziyor. Bununla birlikte model ailenin geri kalanında da kullanılan MEB elektrik altyapısına sahip. Ayrıca model 3.3 metre uzunluğunda bir dingil mesafesi ve kısa çıkıntılara sahip.

Modelin her köşedeki tekerlek kimliğini veriyor. Bununla birlikte çoklu ayarlanabilir arka koltuklara ve 180 derece dönebilen bir sürücü koltuğuna sahip. Ayrıca model esnek, sekiz kişilik bir kabine sahip.

Bataryalar, konsept ile aynı konumda olacak. Bununla birlikte modelin ağırlık merkezi alçaltılarak yol tutuşunun arttırılması hedefleniyor. Arka havalı süspansiyon ve uyarlanabilir amortisörler yüksek düzeyde konfor sunmayı hedeflerken; arkadan yönlendirme sistemi ile model 10 metrelik bir dönüş çapı vaat ediyor.

Son olarak konseptin iddia edilen maksimum menzili de eski NEDC test programında 600 kilometre seviyesindeydi. Fakat menzilin WLTP testlerine göre 482 kilometre seviyesinde olması bekleniyor.

“Volkswagen T7 Van modeli çift renkli çizim ile gösteriliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version