Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.6 motoru ile Şangay’da tanıtılacak

Volkswagen ID.6 motoru ile Şangay'da tanıtılacak 2

Volkswagen ID.6 modeli başlangıç için sadece Çin’de yer alacaktır şekilde tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli modeller denince akıllara gelen MEB platformunun önümüzdeki yıllarda da bir çok elektrikli modelde kullanılması beklenmekte. Bununla birlikte kullanıcılar tarafından merakla beklenen ID.6 modeli de MEB platformuna sahip.

Volkswagen ID.6 modelini kullanan üçüncü üretim EV modelini piyasaya sürmeye oldukça hazır.

Volkswagen ID.6 modeli nasıl sunulacak ?

Modelin daha küçük ID üyesi olan ID.4 modeli gibi iki farklı versiyon ile sunulması beklenmekte. Bununla birlikte ID.6 modeli ID.6 X ve ID.6 Crozz şeklinde; Şangay Otomobil Fuarı’nda, bu ayın ilerleyen günlerinde tanıtılmaya hazırlanmakta.

https://youtube.com/watch?v=SUJQNKr7Y-M

Volkswagen ID.6 teknik özellikleri nasıl olacak ?

ID.6 modeli 206 beygir gücünde tek bir elektrik motoruna sahip. Bununla birlikte model ID.4 ve ID.3 modelini yansıtmakta.

Model boyut olarak 4.876 milimetre genişliğe, 2.965 milimetre uzunluğunda dingil mesafesine sahip.

Pil tarafında ise MIIT belgesi tarafından 82 kWh değerinde lityum iyon pil paketini ortaya çıkarmakta. Bununla birlikte model dört çeker çekiş sistemine sahip. Ayrıca modelin iki motorlu 300 beygir üzerinde güce sahip bir varyantı daha beklenmekte.

ID.6 özellikle Çin pazarı için üretilen bir model. Modelin Amerika pazarına girip girmeyeceği henüz kesin değil. Ayrıca marka ID portföyünü ID.4 GTX ve coupe formlu ID.5 modeli ile genişletmeyi düşünmekte.

Son olarak marka potansiyel olarak ID.1 olarak isimlendirilen giriş seviyesi bir EV modelini, 2025 yılı için planlamakta.

“Alfa Romeo Tonale 2022 yılına ertelendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version