Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.6 modeli bizlerle

Volkswagen ID.6 modeli bizlerle 9

Volkswagen markasının yeni model Volkswagen ID.6 modeli ile birlikte ID modellerinin yeni üyesini tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk modellerde olduğu gibi yine Çin tarafından gelen yeni detaylar var. ID ailesinin ilk 7 kişilik SUV modeli olacak olan model 6 Nisan 2010’da tanıtılan Roomozz konsepti çerçevesinde üretime taşınan ilk seri üretim araç olarak kabul etmemiz mümkün.

Model Çin’de halihazırda iki ayrı ortak tarafından üretilen ID.4’lerden çok daha büyük. Ancak bu modelde de MEB platformu kullanılıyor. ID.6 modelinin ilk ilham kaynağı olarak düşünülen Volkswagen ID ROOMZZ sadece Çin pazarı için bir plana sahipti.

Volkswagen ID.6 teknik özellikleri

Modelin ilham aldığı ID ROOMZZ konseptinin teknik özellikleri ise;

Markanın ID.4 modelinin 41.000 $ gibi bir başlangıç ücreti olduğunu düşünürsek. Volkswagen ID.6 modelinin 50.000 $’dan düşük olması beklenmiyor. Bununla birlikte fiyat tarafında da Volkswagen’in stratejisi modelin başarısını çok etkileyecek. Çünkü Tesla Model X ile aynı fiyat bandında satmaya çalışması halinde; müşteriler bu paralara Audi e-tron SUV modeline yönelebilirler. Fakat standart olarak 4 çeker iki elektrikli motora sahip olan modelin fiyat konusunda daha ulaşılabilir olabilmesi adına ucuz versiyon için de çalışmalar olacağı düşünülüyor.

Volkswagen markasının resmi olarak önümüzdeki aylarda ID.6 tanıtması bekleniyor. Fakat Volkswagen tarafından herhangi bir resmi açıklama henüz gelmedi.

Son olarak markaların elektrikli araçlar konusunda rekabeti arttırması şüphesiz müşterilere yarıyor. Bu sayede isteklere yönelik araçlar seçilebiliyor. Bununla birlikte arzdan çok talep değer kazanıyor.

Volkswagen ID.4 modeli hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version