Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4, Yılın otomobili ödülünü kazandı

Volkswagen ID.4, Yılın otomobili ödülünü kazandı 16

Volkswagen tarafının elektrikli modeli Volkswagen ID.4 modeli yılın ödülünü kazandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi A6 modeli 2005 yılında bu ödülü ilk kazanan modeldi. O zamandan beri ödül her geçen sene kapsamını genişleterek daha önemli bir hal kazanmakta. 2021 yılı için bu ödülü Volkswagen ID.4 modeli kazanmakta.

Ödül için üç finaliste baktığımız vakit, diğer iki model; Honda E ve Toyota Yaris.

Volkswagen tarafının oldukça başarılı modeli olan ID.4 modeli her geçen gün dünya genelindeki bayilere dağıtılmakta. Bununla birlikte model sahip olduğu geniş, rahat, yetkin olmasıyla birlikte model kullanıcıları kendine çekmekte. Ayrıca model 201 beygir güce ve 402 kilometre değerinde menzile sahip.

Diğer kazanan modeller hangileri ?

Diğer World Car Award kazananlarına geldiğimiz vakit; World Luxury Car ödülünü Mercedes-Benz S-Class modeli kapmakta. Bununla birlikte model sahip olduğu lüks ve teknolojik özellikleri sayesinde ödülü sonuna kadar haketmekte.

World Urban Car kategorisinde kazanana baktığımız vakit; Honda e modeli ödülü kapmakta. Ayrıca tasarım tarafında Land Rover Defender tarafı ödülü kazanmakta.

Daha önce ödüller için elektrikli ve hibrit araçlar için farklı kategoriler bulunmakta. Fakat bu ayrım 2020 yılı içerisinde kaldırıldı. Bununla birlikte önümüzdeki sene tamamen elektrikli modellere özel bir kategori oluşturulması planlanmakta.

Ödüllerin dağıtımı 94 küresel jüri üyelerinin kararları sonucu gerçekleşmekte. Ayrıca modellerin ödüllere layık olabilmesi için Mayıs ayından diğer Mayısa kadar en az yedi yıl boyunca yedi kıtanın en az ikisinde satılması şartı mevcut.

“Yeni Volkswagen ID.5 Coupe-SUV yolda görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version