Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4 teslimatları Almanya’da başladı

Volkswagen ID.4 teslimatları Almanya'da başladı 2

Volkswagen tarafının merakla beklenen Volkswagen ID.4 modelinin teslimatları Almanya’da resmen başladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelin ilk teslimatları Dresden ve Wolfsburg’da aynı anda gerçekleşti. Şimdi ABD teslimatlarının hazırlanmakta olduğunu ve hem Kuzey Amerika hemde Avrupa’nın tamamına gidecek olan araçların Zwickau’da üretilmekte. Bu nedenle fabrikayı oldukça yoğun günler beklemekte.

Markanın verdiği bilgilere göre, Şubat ayı sonu itibariyle Avrupa’da ID.4 sipariş sayısı 23.500 gibi bir sayıya ulaşmakta. 2021 için olan satış hedefi ID.4 modeli için 150.000 adet. Bununla birlikte genel toplam plug-in satışları için ise konulan hedef 450.000 adet civarında.

Volkswagen ID.4 satışları için yöneticiler ne düşünmekte ?

Satıştan Sorumlu Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Zellmer konu ile ilgili şu cümleleri kullanmakta; “ID.4 lansmanı çok başarılı oldu ve otomobil müşteriler tarafından iyi karşılandı. Hala harika planlarımız var – yalnızca bu yıl dünya çapında yaklaşık 150.000 araç teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu, 2021’de planladığımız 450.000 elektrikli araç üretiminin yaklaşık üçte biri. Bu nedenle dünya otomobili, hızlandırılmış elektrikli taarruzumuzun temel direğini oluşturuyor. “

Elektrikli araçların piyasaya sürülmesini desteklemek için Volkswagen; Avrupa çapında olan bayi eğitim tanıtım gezisi düzenlemekte. Bununla birlikte markanın yalnızca Almanya’da, 10.000’den fazla bayi çalışanı bulunmakta. Marka bu çalışanları elektrikli otomobiller hakkında daha bilgili bir hale getirmeyi hedeflemekte. Bu sayede çalışanlardan, müşterilere daha iyi tavsiyeler vermeleri beklenmekte.

Son olarak Almanya’daki Volkswagen Başkanı Holger B.Santel şu cümleleri kullanmakta; “ID.4 şimdi tamamen hazırlanan bayilerimize sunulmakta. Çalışanlar iyi eğitilmekte. Ayrıca bayiler, güvenli hijyen konsepti ile bireysel bir randevu sistemi işletmektedir. Müşteriler sonunda ID.4’e dokunabilir, içine oturabilir, test sürüşü yapabilir ve sipariş verebilir. “

“Yeni 2022 Volkswagen Amarok taslak olarak ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version