Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4 modeli ışıklar ile iletişime geçebilecek

Volkswagen ID.4 modeli ışıklar ile iletişime geçebilecek 13

Günümüzde bir çok marka her geçen gün ilerleyen teknolojiye ayak uydurmaya çalışmakta. Bu sebeple Volkswagen ID.4 modeli için de marka; kullanıcısı ile iletişime geçmek adına kullanacağı yeni sistemi tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Günümüzde birçok üretici, yolcuların onunla iletişim kurmasını sağlamak için araçlarına benzersiz ara yüzler tasarlamaya çalışmakta. Bu sayede modellerin her birinde farklı ara yüzler bizi karşılamakta. Bazı markalar uyarı ekranlarını kullanırken bazıları sesli kontrolleri kullanmaya çalışıyor. Fakat tüm bu tercihlere nazaran Volkswagen bu konu ile ilgili farklı bir seçenek ile karşımızda; gösterge paneli boyunca mevcut olan 54 LED şerit sayesinde marka kullanıcısı ile iletişime geçmeye çalışıyor. Bu ışıklar farklı renklerde ve farklı desenlerde yanıp sönebilmekte.

Navigasyon talimatları yönünde, sarj durumu adına bir gösterge olarak kullanılabilme gibi farklı amaçlar için kullanılabilmesi beklentileri mevcut. Ayrıca bu ışıklar sürücünün çevresel görüşü göz önüne alınarak konumlandırılmakta. Bu sayede sürüş esnasında sürücünün dikkatini dağıtan bir teknoloji değil.

Örneğin gelen bir telefon aramasının yeşil bir şekilde yansıması, acil frenleme anında kırmızı halini alması oldukça dikkat çekici.

Volkswagen’in Kullanıcı Arayüzü Tasarım Başkanı Mathias Kuhn şu açıklamalarında şu cümlelere yer verdi; “Araba ile insan arasında yeni bir tür iletişim arıyorduk. Hem anlaşılması kolay hem de duygusal olan minimalist, ancak devrim niteliğinde bir etkileşim yaratmak istedik. “

Ayrıca Volkswagen ID.4 modeli bu sayede dikkat dağıtıcı unsurların azaltabileceği düşüncesine de sahip.

Stefan Franke yaptığı açıklamalar doğrultusunda şu cümleleri kullandı;  “Araçtaki ekranlar büyüdükçe, beyninizin ekrana bakması ve onlardan almanız gereken tüm bilgileri işlemesi daha fazla zaman alabilir” dedi. “Bir navigasyon sisteminin size bir yön söylediğini duymak bile beyninizin bu sözü anlamak için bir saniye duraklamasına neden oluyor. Sürüş görevinden kaynaklanan dikkat dağınıklığını en aza indirmeye yardımcı olmak için sürücülerle iletişim kurmanın yeni yollarını bulmamız gerektiğini biliyorduk. “

2021 Volkswagen Tiguan modelinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version