Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4 GTX, resmi olarak duyuruldu

Volkswagen ID.4 GTX, resmi olarak duyuruldu 21

Volkswagen tarafının merakla beklenen Volkswagen ID.4 GTX modeli resmi olarak duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen geçen sonbaharda ID.4 modelini yeni GTX rozeti ile birleştirmekte. Bununla birlikte model standart olarak tek elektrikli motora sahip. Performanslı model GTX sürümü tarafında ise; eklenen elektrik motoru ile model daha güçlü bir hal almakta.

Volkswagen ID.4 GTX teknik özellikleri

Volkswagen ID.4 GTX modeli standart modele eklenen elektrik motoru ile birlikte 295 beygir güce ulaşmakta. Ayrıca belirtmek gerekir ki model; Çin’e özel ID.6 tarafında kullanılan çift motorlu kurulumdan güç anlamında biraz daha eksik.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6.2 saniyeye düşmekte. Bununla birlikte modelin maksimum hızı 180 km/s seviyesinde.

ID.4 GTX elektrikli SUV modelinin yerleşik sensörleri sayesinde akıllı bir çekiş sistemine sahip. Bununla birlikte model otomatik olarak ayarlanabilen AWD sistemi kullanılmakta. Ayrıca bu sistem oldukça hızlı çalışmakta bu sayede oldukça akıcı olduğu iddia edilmekte.

ID.4 GTX ön aksta yer alan 358 mm frenli isteğe bağlı 21″ boyutuna yükseltilebilen jant seçeneğine sahip. Ayrıca model 20″ boyutunda jantlar ile standart olarak gelmekte.

Model sürüş yüksekliğini 15 milimetre alçaltmakta. Bununla birlikte canlı sürüş için yeni sportif direksiyon modelde kullanılmakta.

Pil tarafında model 486 kilogram ağırlığa sahip olan 77 kWh değerinde bir pile sahip. Bu pil paketi ID.4 tarafı ile aynı lityum iyon paketini kullanılmakta. Bununla birlikte model WLTP’ye göre 480 kilometre menzile sahip.

Modelin tasarımı

Tasarım tarafında marka standart ID.4 modeline göre LED ışıklar, parlak siyah renkli ızgarayı yeni model üzerinde kullanmakta. Bununla birlikte modelde LED matris farlar, 3D efektli şık LED arka lambalar standart olarak sunulmakta.

Baktığımız vakit GTX versiyonlarının GTI havasına sahip olduğunu belirtmek gerek. Modelin en üst versiyonunda bulunan ısıtmalı direksiyon simidi, 30 renkli LED ambiyans aydınlatması, ayrı ayrı ayarlanabilen kolçaklar ve bölünebilir arka koltuklar oldukça konforlu hissettirmekte.

Son olarak modelin Avrupa pazarında 50.415 Euro başlangıç fiyatına sahip olması beklenmekte.

“Türkiye Grand Prix’si, 2021 Formula 1 takviminde” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version