Site icon Dijital Tekerlek

Volkswagen ID.4 GTX, 28 Nisan’da piyasaya sürecek

Volkswagen ID.4 GTX, 28 Nisan'da piyasaya sürecek 2

Volkswagen ID.4 GTX modeli Volkswagen tarafının ilk performans odaklı elektrikli modeli olacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafı her geçen gün gelecek olarak gördükleri elektrikli modellerine yeni seçenekler eklemekte. Bununla birlikte marka 28 Nisan tarihinde Volkswagen ID.4 GTX modelinin piyasaya sürüleceğini doğrulamakta.

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen elektrikli SUV modelinin en üst versiyonu; 302 beygirlik dört tekerlekten çekişli bir güç aktarım mekanizması kullanacak şekilde ayarlanmakta. Bununla birlikte model dört tekerlekten çekiş sistemine sahip ilk ID modeli olma planına sahip.

Modelin diğer modellerden GTX rozeti ile ayrılması planlanmakta. Volkswagen Pazarlama Müdürü Klaus Zellmer konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “GT harfleri uzun süredir sürüş keyfi anlamına geliyor. Şimdi X, geleceğin mobilitesine giden köprüyü inşa ediyor. ” “Sürdürülebilirlik ve sportiflik birbirini dışlamıyor, akıllıca birbirini tamamlıyor.”

GTX modelleri tasarımsal anlamda nasıl bir imzaya sahip olacak ?

Volkswagen tarafında bulunan GTI modellerinde olduğu gibi GTX modelleri de; diğer ID modellerinden ayrılan stil unsurlarına sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte kullanılacak detayların GTX modellerinin “kendi hafif imzaları” şeklinde tanımlanması beklenmekte.

GTI modelleri birlikte sunulan GTD ve GTE modelleri gibi varyantların; GTX modeli içinde gelip gelmeyeceğini ilerleyen zamanda görme şansına sahip olacağız.

ID.4 GTX modelinin ID.4 modelinin coupe-crossover modeli olarak devam eden ID.5 modeli ile takip edilmesi planlanmakta. Bu modelin de ilerleyen vakitlerde GTX versiyona sahip olması beklenmekte.

Son olarak markanın GTX rozeti ile birlikte dört tekerlekten çekişli, çift motorlu güç aktarma organlarını kullanmaya odaklandığından; daha küçük olan ID.3 modeli için bu tarz bir performans versiyonunu sunması beklenmemekte.

“2021 Mercedes-Benz S-serisi Maybach V12 tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilir.

Exit mobile version